Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Θ. Τζάκρη: Αναστολή/παράταση καταβολής βεβαιωμένων οφειλών στις Δ.Ο.Υ.


Αισθάνομαι ότι έπραξα το καθήκον μου και δικαιώθηκα

Με την από 19-9-2019 απόφαση του Υφυπουργού Οικονομικών κ. Απόστολου Βεσυρόπουλου αναστέλλεται και παρατείνεται μέχρι τις 10-1-2020 η καταβολή των βεβαιωμένων στις Δ.Ο.Υ. οφειλών των φυσικών και νομικών προσώπων με κύρια κατοικία ή κύρια εγκατάσταση (έδρα) τις πληγείσες περιοχές που καλύπτουν και τους 4 Δήμους της Π.Ε. Πέλλας. 

Υπενθυμίζεται ότι η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας είχε εξαιρεθεί από την αρχική απόφαση του Υφυπουργού Οικονομικών που εκδόθηκε στις 30 Ιουλίου με την οποία ενέτασσε στο μέτρο της αναστολής/παράτασης καταβολής βεβαιωμένων οφειλών μόνο τις Περιφερειακές Ενότητες Ημαθίας και Χαλκιδικής, παρότι επλήγη έντονα από την θεομηνία της 10ης Ιουλίου, γεγονός που προκάλεσε την σφοδρότατη αντίδραση της βουλευτή και κατόπιν σύσκεψης στο γραφείο του Υφυπουργού Οικονομικών παρουσία όλων των βουλευτών αποφασίστηκε η καθυστερημένη ένταξη όλης της Π.Ε. Πέλλας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, διαδικασία η οποία ολοκληρώθηκε με την έκδοση των σχετικών αποφάσεων του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, που άνοιξε τον δρόμο για την έκδοση της σημερινής απόφασης του Υφυπουργού Οικονομικών. 

Μετά από αυτή την εξέλιξη η κ. Τζάκρη δήλωσε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Πρώτα μας αγνόησαν. Μετά αντιδράσαμε. Και τελικά πετύχαμε να γίνει δεκτό το δίκαιο και αυτονόητο αίτημα των πολιτών της Πέλλας για την αναστολή/παράταση καταβολής βεβαιωμένων οφειλών στις Δ.Ο.Υ. και για τους 4 Δήμους της Π.Ε. Πέλλας. 
Ως νομικός και ως βουλευτής Πέλλας έχω υποχρέωση να υπερασπίζομαι τα κατοχυρωμένα από το Σύνταγμα δικαιώματα των πολιτών. Ήταν αυτονόητο ότι θα αντιδρούσα στην εξαίρεση της Πέλλας από την κήρυξή της σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και θα απαιτούσα την αναστολή/παράταση καταβολής βεβαιωμένων οφειλών όλων των πολιτών της Πέλλας προς τις Δ.Ο.Υ. Αισθάνομαι ότι έπραξα το καθήκον μου».

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

2 comments:

  1. και εγω που πλρωνω κανονικα αισθανομαι ακομα μεγαλυτερο κοροϊδο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καμία απολύτως ανακούφιση για κανένα πολίτη, για τους αγρότες ουτε κατα διάνοια ,αλλά και για τους ελεύθερους επαγγελματίες απολύτως τίποτα ,αφού του τελευταίο τρίμηνο οφειλομενοι φόροι ,ΦΠΑ... θα πληρωθούν στο τέλος Ιανουαρίου του 2020. Επομένως για ποιό έμπρακτο ενδιαφέρον ..και αξιοπιστία μιλάτε... κοροϊδία!!! Φοροτεχνικος απο Έδεσσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.