Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Βραδιές καντάδας με την χορωδία του ΚΑΠΗ Έδεσσας



“Δρομάκια σκοτεινά που η αγάπη περνά, ντροπαλή τα δειλινά.  Καντάδα σιγανή που γλυκά συγκινεί, κάποια γρίλια φωτεινή”. Κάθε Σεπτέμβρη, οι καντάδες που πραγματοποιούν τα μέλη και οι φίλοι της χορωδίας του ΚΑΠΗ του Δήμου μας βγήκαν στους δρόμους και τις πλατείες της πόλης και φέτος, μια διαδρομή που έχει αγαπηθεί από τον κόσμο. Έτσι και φέτος βγήκαν στις γειτονιές, με έναρξη την ήμερα της πανσέληνου του Σεπτεμβρίου, ξεκινώντας από το μικρό θεατράκι στο Βαρόσι.

Πολλά τραγούδια, ακούστηκαν στις νυχτερινές εξορμήσεις που συνεχίστηκαν όλο τον μήνα.  Μετά το θεατράκι στο Βαρόσι και την γύρω από αυτό περιοχή, η πλατεία Γρανικού, το Ηρώων, το τζαμί και ο Α’ συνοικισμός (Χρυσοστόμου Σμύρνης), είχαν την τιμητική τους.

“Παλιά γειτονιά, στο δρομάκι το στενό σου, η κάθε γωνιά, για μια αγάπη μιλεί”, αλλά και “Σκληρή καρδιά, γιατί να σ’ αγαπήσω”, “Για μας κελαηδούν τα πουλιά”, “απόψε την κιθάρα μου”, “Σ’ αγαπώ γιατί είσαι ωραία”, με την επιβεβαίωση “μη φοβάσαι, μη φοβάσαι, στο πλευρό μου πάντα θα 'σαι, φτάνει εσύ να μ’ αγαπάς”.  Στην συνέχεια το γιαλό - γιαλό και ο Μπάρμπα Γιάννης για να κλείσουν με το όμορφο τραγούδι του Εδεσσαίου Συνθέτη Χρήστου Νέπκα, “Τ’ Απρίλη μια βραδιά σε γνώρισα, το δείλι είχε μπει μεσ’ τη ζωή μου, μα εσύ μικρή μου ξάφνου έφυγες και τώρα μένω μόνος να πονώ”.

Ο ενθουσιασμός και η χαρά φαινόταν στα πρόσωπα όλων. 
Ο Πρόεδρος του ΕΥ  ΖΗΝ, κ. Δημήτριος Γιώγας, ένθερμος υποστηρικτής της μουσικής παράδοσης, συνόδεψε την χορωδία στην πλατεία Συνοικισμού, επιβραβεύοντας τους, ευχόμενος για ένα δημιουργικό χειμώνα.





Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι.