Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Πλημμύρες σε Θεσσαλονίκη και Τρίκαλα -Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν τις επόμενες ώρες



Προς την κεντρική Ελλάδα και τα νότια διαμερίσματα κινούνται τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν το βράδυ της Πέμπτης κυρίως τις βορειότερες περιοχές της χώρας με αποτέλεσμα να σημειωθούν χαλαζοπτώσεις στα Τρίκαλα και να πλημμυρίσουν σπίτια και δρόμοι σε περιοχές της Θεσσαλονίκης. Τα φαινόμενα έως και τις πρωινές ώρες θα επηρεάσουν τις Σποράδες καθώς και περιοχές της κεντρικής, ανατολικής και βόρειας χώρας. Μετά το μεσημέρι θα επηρεαστούν κυρίως το Ιόνιο και τα δυτικά, κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα της χώρας. Τις νυχτερινές ώρες προς Σάββατο ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο Νότιο Ιόνιο και ενδεχομένως σε περιοχές της Δυτικής Πελοποννήσου.
Από την καταιγίδα που ξέσπασε το βράδυ της Πέμπτης στην Θεσσαλονίκη τα μεγαλύτερα προβλήματα δημιουργήθηκαν στην περιοχή του Ωραιόκαστρου.
Δύο άτομα και ένας σκύλος εγκλωβίστηκαν σε μονοκατοικία στην Ευκαρπία όταν λόγω της πλημμύρας κατέρρευσε τοίχος με τους πυροσβέστες να στήνουν επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό τους.
Σε ένα άλλο περιστατικό σύμφωνα με το voria.gr, οδηγός ΙΧ «κόλλησε» στη μέση του δρόμου στην εσωτερική Περιφερειακή της Θεσσαλονίκης, στο ύψος του Ευόσμου στο ρεύμα προς δυτικά, καθώς ο δρόμος στο σημείο είχε πλημμυρίσει λόγω της έντονης βροχής.
Δύο οχήματα με έξι πυροσβέστες και οδική βοήθεια μετέβησαν στην περιοχή για να βοηθήσουν στην ανάσυρση του ΙΧ, οδηγός του οποίου ήταν γυναίκα.
Σε ποτάμι μετατράπηκε ο κεντρικός δρόμος στην περιοχή του Ωραιοκάστρου με αποτέλεσμα αυτοκίνητα να βυθίζονται μέσα στα νερά και να απαιτείται αρκετή προσοχή στη διέλευση πεζών και οχημάτων.
Τα ορμητικά νερά ενός ρέματος, που υπερχείλισε, πλημμύρισαν τουλάχιστον τέσσερις κατοικίες στην οδό Καραϊσκάκη, πλησίον της αερογέφυρας της Σταυρούπολης.
Ο τοίχος μίας μονοκατοικίας κατέρρευσε. Οι κάτοικοι των σπιτιών ανέβηκαν στις ταράτσες προκειμένου να προστατευθούν από τα ορμητικά νερά.
Όπως δήλωσαν κάτοικοι της περιοχής στο Thestival.gr είναι η τρίτη φορά τα τελευταία 10 χρόνια που βλέπουν τα σπίτια τους να πλημμυρίζουν και τις περιουσίες τους να καταστρέφονται.
Στο σημείο μετέβη ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικές που απεγκλώβισε δύο άτομα από ταράτσα όπου είχαν εγκλωβιστεί.
Προβλήματα δημιουργήθηκαν και στην Περιφερειακή Οδό, όπου αρκετά σημεία του δρόμου είχαν πλημμυρίσει όσο και στον Λαγκαδά.
Δεκάδες κλήσεις δέχθηκε η Πυροσβεστική. Οι κλήσεις προέρχονται κυρίως από την περιοχή του Ωραιοκάστρου και την Ευκαρπία, ενώ κλήσεις για απαντλήσεις έχουν γίνει από Νικόπολη και Γαλήνη.


Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού για την Παρασκευή
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, στη Δυτική Μακεδονία από 8 έως 22 βαθμούς, στη Βόρεια Ελλάδα από 12 έως 27, στην Ήπειρο από 15 έως 30 βαθμούς, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 17 έως 27, στην Κεντρική Ελλάδα από 15 έως 28 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 15 έως 30, στα νησιά του Ιονίου από 18 έως 27 βαθμούς και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 17 έως 26 βαθμούς, αλλά στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα φτάσουν στους 28 με 29 βαθμούς Κελσίου.
Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις, 6 με 7 μποφόρ, και τοπικά θυελλώδεις 8 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση μετά το μεσημέρι. Στο υπόλοιπο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέτριοι μέχρι ισχυροί 5 με 6 μποφόρ, ενισχυόμενοι σταδιακά σε σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ και πιθανόν τοπικά στα Δωδεκάνησα θυελλώδεις 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και βαθμιαία από ανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ.
Στην Αττική περιμένουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές κατά περιόδους κυρίως στα βόρεια και δυτικά και πιθανότητα για λίγες πρόσκαιρες καταιγίδες. Μέχρι το βράδυ τα φαινόμενα θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 5 μποφόρ, και στα ανατολικά ισχυροί 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην πόλη της Αθήνας από 20 έως 29 βαθμούς.
Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται τοπικές βροχές ή καταιγίδες, με βελτίωση τις πρώτες πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 17 έως 26 βαθμούς.
Βροχές στα ανατολικά και νότια, καταιγίδες νοτιοδυτικά το Σάββατο
Το Σάββατο αναμένουμε στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα γενικά αίθριος καιρός. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές στα ανατολικά και τα νότια και στα νοτιοδυτικά σποραδικές καταιγίδες με βαθμιαία εξασθένηση από τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6, στο Αιγαίο 7 και μετά το μεσημέρι τοπικά 8 μποφόρ. Η πτώση της θερμοκρασίας θα γίνει αισθητή και στα νότια.

Εξασθενούν τα φαινόμενα την Κυριακή
Γενικά αίθριος καιρός και μόνο στα ανατολικά ηπειρωτικά και τα νότια θα υπάρχουν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών όμβρων στα νοτιοδυτικά μέχρι το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 4, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ με μικρή εξασθένηση από το βράδυ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.