Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ισχυρός σεισμός 5,8 Ρίχτερ στην Αλβανία – Αισθητός και στην Πέλλα



Ισχυρή σεισμική δόνηση 5,8 Ρίχτερ έπληξε το απόγευμα του Σαββάτου την Αλβανία, η οποία έγινε αισθητή σε πολλές περιοχές της Ελλάδας και στην Πέλλα.

Ο σεισμός καταγράφηκε στις 17:04 (ώρα Ελλάδος) και είχε επίκεντρο τον θαλάσσιο χώρο στην Αδριατική Θάλασσα, 34 χιλιόμετρα δυτικά των Τιράνων. 

Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο, το εστιακό του βάθος υπολογίζεται στα 10 χλμ.

Λίγα λεπτά αργότερα σημειώθηκε και δεύτερη δόνηση, μεγέθους 5 Ρίχτερ.

Τραυματισμοί και καταρρεύσεις κτιρίων

Οι αρχές κάνουν λόγο, μέχρι στιγμής για 25 με 30 τραυματίες, οι οποίοι έχουν μεταφερθεί στα νοσοκομεία των Τιράνων και του Δυρραχίου. 
Από τις σεισμικές δονήσεις έχουν υποστεί ζημιές κτίρια και πολυκατοικίες, ενώ από το υπουργείο Εσωτερικών και τους δήμους δίνονται οδηγίες στους κατοίκους και τους ενημερώνουν για τα τηλέφωνα έκτακτης ανάγκης και τους καλούν να παραμείνουν έξω από τα σπίτια.
Ρωγμές έχουν επίσης αναφερθεί σε κτίρια στο λιμάνι του Δυρραχίου. Σε πολλές συνοικίες των Τιράνων, αλλά και σε άλλες πόλεις και χωριά, διεκόπησαν η ηλεκτροδότηση και οι τηλεπικοινωνίες.
Ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα που βρίσκεται στην Γερμανία καθοδόν για την σύνοδο του ΟΗΕ στην Νέα Υόρκη αναμένεται να επιστρέψει στην Αλβανία, αναφέρει ο εγχώριος Τύπος
Οι σεισμικές δονήσεις ήταν οι πιο ισχυρές τα τελευταία 20-30 χρόνια, υπογραμμίζουν τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης.



Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.