Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Την υποψηφιότητά τους για την ηγεσία της ΚΕΔΕ ανακοίνωσαν οι Λ. Κυρίζογλου και Δ. Παπαστεργίου


Τη διεκδίκηση της ηγεσίας του κορυφαίου θεσμικού οργάνου τη Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), ανακοίνωσαν και άλλοι δύο δήμαρχοι. Και οι δύο προέρχονται από τον χώρο της Νέας Δημοκρατίας.

Πρόκειται για τον δήμαρχο Αμπελοκήπων-Μενεμένης και πρόεδρο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Κεντρικής Μακεδονίας, Λάζαρο Κυρίζογλου και τον δήμαρχο Τρικκαίων (Τρικάλων), Δημήτρη Παπαστεργίου, ο οποίος είναι και μέλος του ΔΣ της ΚΕΔΕ.

Ο κ. Κυρίζογλου, που αύριο ( Τρίτη) το πρωί δίνει σχετική συνέντευξη Τύπου στην ΚΕΔΕ, κοινοποίησε τη διακήρυξη της υποψηφιότητάς του, συνοδευόμενη από υπογραφές στήριξης δεκάδων δημάρχων και δημοτικών συμβούλων από τη Μακεδονία και τη Θράκη.

Στη διακήρυξή του, μεταξύ άλλων, τονίζει ότι στόχος είναι η «βελτίωση και αναβάθμιση της θεσμικής και οικονομικής θέσης των δήμων της χώρας [...] προτάσσοντας την ενότητα και τον κοινό βηματισμό του συνόλου του αυτοδιοικητικού χώρου [...] αρθρώνοντας καθαρό, αδέσμευτο και ανεξάρτητο αυτοδιοικητικό λόγο» και «διεκδικώντας μαχητικά ό,τι ανήκει και ό,τι αξίζει στην αυτοδιοίκηση, στους δήμους και στις τοπικές μας κοινωνίες [...] επιδιώκοντας καλόπιστα τη συνεργασία με την κεντρική εξουσία, αλλά και μη διστάζοντας να αντιπαρατεθούμε μ' αυτήν, όταν οι ασκούμενες πολιτικές έρχονται σε αντίθεση με το συμφέρον της αυτοδιοίκησης και το συμφέρον των τοπικών κοινωνιών».

Από την πλευρά του, ο κ. Παπαστεργίου, στη δήλωση του με την οποία ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του, αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι «οι εποχές αλλάζουν, οι ανάγκες μας αλλάζουν, οι δήμοι μας αλλάζουν», δεν μπορεί να «μένουμε στάσιμοι. Πολύ περισσότερο... να γυρίσουμε πίσω», τονίζοντας ότι «ήρθε η ώρα η αυτοδιοίκηση να φύγει μπροστά, να πάρει πρωτοβουλίες και να αλλάξει τα δεδομένα». Και προσθέτει: «Η μετάβαση σε μία νέα, ψηφιακή εποχή απαιτεί την άμεση συμμετοχή των δήμων, οργανωμένα, με προτάσεις και πρωτοβουλίες για ένα πιο αποτελεσματικό και επιτέλους αποκεντρωμένο δημόσιο. Είναι μία μοναδική ευκαιρία να αλλάξουμε την Ελλάδα και να βάλουμε τους Δήμους μας μπροστά στην αλλαγή που έρχεται, με δεδομένο πως η πολιτική συγκυρία φέρνει στο πλευρό μας ανθρώπους με γνώση και διάθεση να κάνουν τομές στο κράτος, μακριά από ιδεοληψίες και αποτυχημένα μοντέλα διοίκηση».

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.