Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τι X-Factor τι S-Factory ( troll - αφού οι πιθανότητες αποκατάστασης είναι ελάχιστες και στα δύο !!!) - Βίντεο


Mάθε παιδί μου γράμματα (λένε οι Έλληνες γονείς επί δεκαετίες)... όμως να ξέρεις ότι τα πτυχία δεν φέρνουν σίγουρα μεροκάματα (μάλλον πρέπει να λένε οι γονείς σήμερα)!!!

Δυστυχώς στη χώρα μας, οι στερήσεις των προηγούμενων γενεών και τα απωθημένα που αυτές γέννησαν, ουσιαστικά μας κατέστησαν ομήρους μιας λανθασμένης αντίληψης (συστηματικά εκμεταλλεύσιμης τόσο από το κράτος το ΕΛΛΗΝΙΚΟ - και όχι μόνο!!!- όσο και από πολλούς πολίτες του!!!) που θεωρεί τον πτυχιούχο με σίγουρη θέση εργασίας και ... σε ανώτερη κοινωνική θέση από τον "μη πιστοποιημένο"!!!

"ΠΑΡΕ ΕΝΑ ΠΤΥΧΙΟ ΚΑΙ ΑΣ ΜΗ ΣΟΥ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ!!!....ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ Ν' ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ....ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΠΤΥΧΙΟ ΠΩΣ ΘΑ ΜΠΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ???...ΠΩΣ ΘΑ ΒΡΕΙΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΠΤΥΧΙΟ???" κλπ κλπ
  
 Στην Ελλάδα του σήμερα, στη ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ όπως την ονόμασαν οι Έλληνες πολιτικοί...  "Όποιος δε θέλει να "δουλέψει", πέντε χρόνια -και βάλε- φοιτιτιβίζει" ( κατά παράφραση της γνωστής παροιμίας). 

Υ.Γ.
Αναζητώντας τις αιτίες του κακού, αν ξαναδιαβάσουμε την περίφημη έκθεση ΠΟΡΤΕΡ, είναι πολύ πιθανόν η σημερινή Ελλάδα να θυμίζει σε πολλούς αυτή του 1947 :

"Εδώ δεν υφίσταται κράτος σύμφωνα με τα δυτικά πρότυπα. Αντ' αυτού υπάρχει μια χαλαρή ιεραρχία ατομιστών πολιτικών, μερικοί από τους οποίους είναι χειρότεροι από άλλους, που είναι τόσο απασχολημένοι με τον προσωπικό τους αγώνα για εξουσία, ώστε δεν έχουν τον χρόνο να αναπτύξουν οικονομική πολιτική, ακόμη κι αν υποθέσουμε ότι είχαν την ικανότητα....

Υπάρχει εις την χώραν σημαντικόν ποσοστόν συγκεκαλυμμένης ανεργί­ας... Δύο και ήμισυ ( 74 θα πούμε εμείς!!! ) έτη μετά την άπελευθέρωσιν η Ελλάς ευρίσκεται εις μί­αν κατάστασιν νεκρώσεως παρά την ούσιαστικήν έξωτερικήν βοήθειαν και την αρμοδίαν εξωτερικήν καθοδήγησιν. Εις ολόκληρον την χώρα, απ΄ άκρου εις άκρη, κυριαρχεί μία γκρίζα ανυπεράσπιστη, βαθιά έλλειψη πίστης για το μέλλον - μία έλλειψη πίστης που οδηγεί σε πλήρη απραξία προς το παρόν. Οι άνθρωποι έχουν παραλύσει από την αβεβαιότητα και τον φόβο, οι επιχειρηματίαι δεν επενδύουν, οι καταστηματάρχαι δεν αποθηκεύουν προμήθειες".  
α.α.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.