Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Λαμπρός ο εορτασμός της 107ης Επετείου για την Απελευθέρωση των Γιαννιτσών (βίντεο)


Με πανηγυρικό τρόπο, με την παρουσία του Μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλης & Αλμωπίας κ. Ιωήλ και με την συμμετοχή επισήμων, μαθητών, του στρατού, φορέων και πολιτών, εορτάστηκε σήμερα, Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2019 από τον Δήμο Πέλλας, η 107η επέτειος για την απελευθέρωση της πόλης των Γιαννιτσών από τον Τουρκικό ζυγό. 
Οι εκδηλώσεις από τον Δήμο Πέλλας ξεκίνησαν την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου, στις 11.30 το πρωί, με την κατάθεση στεφάνων από σχολεία των Γιαννιτσών σε ιστορικά Μνημεία της πόλης (προτομές Μακεδονομάχων, Δημάρχου Θ. Μαγκριώτη, Μνημείο Μακεδονικού Αγώνα και Μνημείο Εθνικής Αντίστασης). 
Σήμερα, Κυριακή 20 Οκτωβρίου, η μέρα ξεκίνησε με την έπαρση της σημαίας στην ΛΑΦ Γιαννιτσών και στη συνέχεια τελέστηκε η Θεία Λειτουργία στον Ιστορικό Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Γιαννιτσών.
Τον πανηγυρικό της ημέρας, διάβασε ο διευθυντής του 8ου Δημοτικού Σχολείου Γιαννιτσών Στέλιος Παντουβάκης, ενώ λίγο αργότερα, στο Ηρώο της πόλης πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων
Στην συνέχεια ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο των Γιαννιτσών.
Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν στον πεζόδρομο Γιαννιτσών με την λαμπρή παρέλαση μαθητών, συλλόγων και στρατού.
Εκτός του Σεβασμιωτάτου κ. Ιωήλ, στις εκδηλώσεις παραβρέθηκαν και παρακολούθησαν την παρέλαση από την εξέδρα των επισήμων, ο Δήμαρχος Πέλλας Γρ. Στάμκος, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Ιορδ. Τζαμτζής, οι Βουλευτές Γ. Καρασμάνης, Διον. Σταμενίτης, Βασ. Βασιλειάδης, Θεοδ. Τζάκρη,  ο Διοικητής της 2ης Μ/Κ Μεραρχίας Υποστράτηγος Δ. Κωνσταντάκος, ο  Δντής Πέλλας Π. Περδικάτσης, Δημοτικοί,  Περιφερειακοί και Τοπικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι τοπικών αρχών κ.α.
elgian
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

2 comments:

  1. Πηνελόπη Δέλτα με ποντιακές φορεσιές??? Κίτσ του κίτσ και όλα τα σφάζω όλα τα μαχαιρώνω....Αθάνατοι δάσκαλοι!!!! Και φυσικά Πρώτο Λύκειο στα Γιαννιτσά με ποντιακές και πάλι.... Τόσο κόλλημα??? Έτσι θα πάμε σε άλλα επίπεδα Ευρωπαϊκά και πίσω μας οι απολίτιστοι ...Βαλκάνιοι. Ελλαδάρα του αύριο τελειωμό δεν έχεις!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν μπορούσαν να φορέσουν μια ροζ φοθστιτσα,τίποτα δερμάτινα με μαστίγια, καμια χορταρένια φούστα έτσι για να δείξουμε την πολυπολιτισμικότητα και την διαφορετικότητα μας ?
      Τι λες και εσύ καλη μού?

      Διαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.