Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εκατοντάδες αιτήσεις για τις Διοικήσεις των νοσοκομείων- 194 αιτήσεις για 9 θέσεις στην 3η ΥΠΕ


Εκατοντάδες αιτήσεις κατατέθηκαν από υποψήφιους για μία θέση Διοικητή ή Αναπληρωτή Διοικητή στο ΕΣΥ καθώς έληξε πριν λίγες ημέρες η προθεσμία υποβολής των απαραίτητων εγγράφων από τους ενδιαφερόμενους.
Ήδη οι επτά Υγειονομικές Περιφέρειες (ΥΠΕ) που συγκέντρωναν ανά περιοχή τα δικαιολογητικά των υποψηφίων, έχουν κάνει το πρώτο ξεκαθάρισμα στις αιτήσεις, αφού απορρίπτονται όσοι δεν πληρούν τα τυπικά προσόντα αλλά παρ’ αυτά κατέθεσαν στην πρόσκληση ενδιαφέροντος.
Στη συνέχεια όλες οι αιτήσεις αποστέλλονται στην Επιτροπή Αξιολόγησης που έχει συσταθεί στο υπουργείο Υγείας, προκειμένου να γίνει η τελική επιλογή με βάση τα προσόντα που ζητούνται.
Να σημειωθεί ότι στην 3η ΥΠΕ όπου ανήκουν τα δύο νοσοκομεία (Έδεσσας και Γιαννιτσών), για 9 θέσεις κατατέθηκαν 194 αιτήσεις! 


Πόσοι κατέθεσαν αιτήσεις
Στη διαδικασία επιλογής αναζητούνται συνολικά 112 στελέχη. Ειδικότερα 19 Διοικητές και Αναπληρωτές Διοικητές για τα νοσοκομεία στην 1η Υγειονομική Περιφέρεια (ΥΠΕ) Αττικής, 20 για τη 2η ΥΠΕ Πειραιώς και νήσων, 9 για την 3η ΥΠΕ Μακεδονίας, 15 για την 4η ΥΠΕ Μακεδονίας- Θράκης, 11 για την 5η ΥΠΕ Στερεάς Ελλάδας, 17 για την 6η ΥΠΕ Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων νήσων και τέλος, 10 Διοικητές και Αναπληρωτές για νοσοκομεία στην 7η ΥΠΕ Κρήτης.
Επίσης αναζητούνται στελέχη για 11 θέσεις Διοικητών και Αναπληρωτών διοικητών, των οποίων η θητεία λήγει στο τέλος του έτους, γι αυτό και προκηρύχθηκαν με την επισήμανση ότι οι νέοι επικεφαλής θα αναλάβουν τη διοίκηση το επόμενο έτος.
Με βάση τα στοιχεία που συνέλεξε το ethnos.gr, μέχρι την τελευταία ημέρα κατάθεσης υποψηφιοτήτων, οι ενδιαφερόμενοι ήταν εκατοντάδες. Βέβαια σε σύγκριση με το παρελθόν και τα προηγούμενα χρόνια, το ενδιαφέρον κρίνεται μάλλον περιορισμένο αφού στις αρχές της δεκαετίας καταγράφονταν χιλιάδες και όχι εκατοντάδες αιτήσεις.
Όπως και να 'χει, εν μέσω κρίσης μία θέση στη διοίκηση ενός δημόσιου νοσοκομείου φαντάζει ιδανική περίπτωση, καθώς μπορεί να προσφέρει κοινωνικό κύρος, άνοιγμα στην αγορά υγείας, αλλά και εξυπηρετήσεις κάθε λογής σε ασθενείς και μη. Πώς αλλιώς να εξηγήσει κανείς ότι ειδικά τις τελευταίες ημέρες τα τηλεφωνήματα δίνουν και παίρνουν από ενδιαφερόμενους και υποψήφιους διοικητές νοσοκομείων.
Να είναι, άραγε, οι αμοιβές που προβλέπονται και δεν ξεπερνούν πια τα 2.300 ευρώ μηνιαίως για έναν διοικητή μεγάλου νοσοκομείου της Αθήνας με χιλιάδες ευθύνες στην πλάτη του και τα 1.800 ευρώ καθαρά για τον υποδιοικητή;

Συγκεκριμένα κατατέθηκαν:
1η ΥΠΕ: 373
2η ΥΠΕ: 210
3η ΥΠΕ: 194
4η ΥΠΕ: 200
5η ΥΠΕ: 143
6η ΥΠΕ: 224
7η ΥΠΕ: 84

Τι θα γίνει με τη συνέντευξη
Αξιοσημείωτο είναι πάντως ότι με βάση την προκήρυξη, δεν προβλέπεται να γίνει ατομική συνέντευξη με τους υποψηφίους, αφού όπως αναφέρεται, η Επιτροπή Αξιολόγησης μετά την τελική επιλογή που θα κάνει στα πρόσωπα, θα αποστείλει στον υπουργό Υγείας μία σύντομη λίστα με τους επικρατέστερους, ο οποίος και θα αποφασίσει.
Κάτι που βέβαια έχει προκαλέσει ήδη αντιδράσεις και σχόλια. Να σημειωθεί ότι στην προηγούμενη διαδικασία επιλογής Διοικητών Νοσοκομείων επί ΣΥΡΙΖΑ είχε διεξαχθεί προσωπική συνέντευξη, έστω και τυπική και για ελάχιστα λεπτά. Κάτι που είχαν καταγγείλει οι τότε συμμετέχοντες οι οποίοι μιλούσαν για προσχηματικές συνεντεύξεις με ερωτήσεις ακόμη και άσχετες με το αντικείμενο.

Με πληροφορίες από ethnos.gr

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.