Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Προστασία πρώτης κατοικίας: Σχεδόν 25.000 χρήστες έχουν ξεκινήσει τη διαδικασία υπαγωγής στην ηλεκτρονική πλατφόρμα


Τις 25.000 πλησιάζουν οι χρήστες που έχουν ξεκινήσει τη διαδικασία της αίτησης υπαγωγής στην ηλεκτρονική πλατφόρμα για την προστασία της πρώτης κατοικίας.

Ολοκληρώθηκε η 14η εβδομάδα λειτουργίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για την προστασία της 1ης κατοικίας και την ευνοϊκή ρύθμιση και επιδότηση των στεγαστικών, καταναλωτικών και επιχειρηματικών δανείων, με υποθήκη στην κύρια κατοικία και αθροιστικά από 1/7/2019 μέχρι 6/10/2019 τα στοιχεία είναι τα εξής:

Έχουν εισέλθει στην πλατφόρμα και συναίνεσαν στην άρση φορολογικού και τραπεζικού απορρήτου 36.309 χρήστες.
Έχουν ξεκινήσει τη διαδικασία ετοιμασίας της αίτησης 24.452 χρήστες.
Έχουν υποβληθεί 105 αιτήσεις και διαβιβαστεί στις τράπεζες.
Έχουν δοθεί 16 προτάσεις ρύθμισης από τις τράπεζες.
Έχουν ήδη αποδεχθεί 7 προτάσεις ρύθμισης οι δανειολήπτες και εκκρεμεί η αποδοχή των υπολοίπων.
Στο μεταξύ σημειώνεται ότι έχει ξεκινήσει η διαδικασία για τη στελέχωση της Κεντρικής Υπηρεσίας και των Περιφερειακών Υπηρεσιών της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η προκήρυξη-πρόσκληση που αναρτήθηκε στη Διαύγεια ο ειδικός τομεακός γραμματέας της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους (ΕΓΔΙΧ), Φώτης Κουρμούσης, προκειμένου να στελεχώσει την Κεντρική Υπηρεσία καθώς και τις Περιφερειακές Υπηρεσίες της ΕΓΔΙΧ, προτίθεται να προβεί στην απόσπαση μονίμων ή με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου (ΙΔΑΧ) υπαλλήλων των φορέων του δημόσιου τομέα.

Οι υπάλληλοι αποσπούνται με την ίδια θέση εργασίας και με το ίδιο μισθολογικό καθεστώς, προκειμένου να καλύψουν οργανικές θέσεις (κατηγορίες ΕΕΠ, ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ και ΥΕ). Η διάρκεια της απόσπασης είναι αορίστου χρόνου. Διευκρινίζεται ότι όσοι ενδιαφερόμενοι έχουν ήδη καταθέσει αίτηση απόσπασης, δεν είναι απαραίτητο να καταθέσουν εκ νέου.

Το σύνολο των οργανικών θέσεων της Κεντρικής Υπηρεσίας της ΕΓΔΙΧ, που θα καταλάβουν οι αποσπασμένοι, ανέρχονται σε 101 και έως ότου συμπληρωθούν οι οργανικές θέσεις σε κάθε κατηγορία προσωπικού, η παρούσα προκήρυξη - πρόσκληση θα παραμείνει σε ισχύ. Σε τακτά χρονικά διαστήματα (ενδεικτικά κάθε 15-30 ημέρες) θα εξετάζονται τα βιογραφικά σημειώματα των υποψηφίων, θα αξιολογούνται τα προσόντα και η υπηρεσία θα προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.