Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Σοκ! Για κατοχή πορνογραφικού υλικού παραπέμπεται μαθήτρια - Τι υποστήριξε για το βίντεο με φίλη της


Το bloko.gr έχει επισημάνει πως η διακίνηση βίντεο και φωτογραφιών μεταξύ μαθητών γυμνασίου και λυκείου με καταγεγραμμένες σκηνές και πόζες αδιανόητων ερωτικών
σκηνών για τις ηλικίες αυτές με "πρωταγωνιστές" τα ίδια, αποτελεί νέα μόδα.

Η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος καταγράφει το τελευταίο χρόνο με γεωμετρική πρόοδο ανά μήνα τέτοιου είδους καταγγελίες, ενώ παραμένει άγνωστο πόσα τέτοια περιστατικά δεν φτάνουν ποτέ στις αστυνομικές αρχές. 

Συνήθως το περιεχόμενο αυτό που "μεταλαμπαδεύεται" ταχύτητα από κινητό σε κινητό των ανήλικων, χρησιμοποιείται προκειμένου τα κορίτσια κατά κύριο που έχουν απαθανατιστεί, να γίνονται αθύρματα ενός εξίσου επιταχυνόμενου μπούλινγκ κονιορτοποίησης της ψυχικής ευστάθειας του παιδιού.

Το θέμα μας στην προκειμένη περίπτωση δεν αποτελεί πως και με ποιο τρόπο καταγράφηκε μια ακραία ερωτική σκηνή μιας 14χρονης. Το θέμα είναι και παραμένει αφενός η διακίνηση του, αφετέρου η άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος μιας συμμαθήτριας της στο κινητό της οποίας βρέθηκε το επίμαχο βίντεο. Και η δίωξη αφορά σε κατοχή υλικού πορνογραφίας ανηλίκου και για τα προσωπικά δεδομένα. Και είναι εάν δεν κάνουμε λάθος η πρώτη φορά που παραπέμπεται ανήλικη με τέτοιες κατηγορίες.

Το κοριτσάκι (πριν να μπούμε στη διαδικασία αποτίμησης αυτής καθεαυτής της δίωξης- πνεύμα- γράμμα) καλό είναι να παρακολουθήσουμε τι υποστήριξε η 14χρονη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του bloko.gr φέρεται να είπε πως το βίντεο έφτασε στο κινητό της από άλλο συμμαθητή της μέσω instagram, ενώ λίγο νωρίτερα την ρώτησε εάν ξέρει τί έχει κάνει η φίλη της.

Σχεδόν την ίδια στιγμή που το παρέλαβε το έστειλε στη φίλη της, με το ερώτημα εάν είναι εκείνη και η απάντηση που υποστηρίζει πως πήρε ήταν "ναι, εγώ είμαι αυτή". 

Όπως συνεχίζει, μην μπορώντας να πιστέψει πως πρόκειται για τη φίλη της και παρά τη διαβεβαίωση της, το έδειξε και δεν το έστειλε, σε άλλες τρεις συμμαθήτριες της, την 4η σχολική ώρα της περασμένης Τρίτης, ρωτώντας εάν αναγνωρίζουν τη ταυτότητα της κοπέλας, καθώς "δεν μπορούσα με τίποτα να πιστέψω πως ήταν η ....", και συνεχίζει: "έχω καταλάβει ότι αυτό που έκανα ήταν λάθος όμως το έχω ήδη μετανιώσει. Θέλω να με πιστέψετε ότι ο μόνος λόγος που το έκανα
ήταν για να επιβεβαιωθώ πως ήταν η .... και να μπορέσω μετά να τη βοηθήσω σε ότι χρειαστεί γιατί είναι φίλη μου. Γι αυτό το έστειλα σε αυτή και μόνο σε αυτή για να την ενημερώσω και να δούμε τί μπορούμε να κάνουμε".

Ο εισαγγελέας που μελέτησε το περιεχόμενο της δικογραφίας αποφάσισε τη δίωξη της. Σωστό ή λάθος; Οι αστυνομικοί συνεκτιμώντας οικογενειακό περιβάλλον, μόρφωση, και δείγματα ηθικής ανατροφής, την πιστεύουν.

Προς τί λοιπόν η δίωξη; Για παραδειγματισμό και ως εκ τούτου για συνέτιση είναι η απάντηση μπροστά σ' ένα φαινόμενο που λαμβάνει τεράστιες διαστάσεις. 

Το ερώτημα όμως παραμένει. Σωστή ή λάθος η απόφαση; Και κατά πόσο μπορεί να επηρεάσει σε όποια μελλοντική προβολή συμπεριφοράς στην προκειμένη περίπτωση την 14χρονη που παραπέμφθηκε;  

του Γιώργου Καραϊβάζ

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.