Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Κοινωνικό Μέρισμα: Αυτή είναι η ημερομηνία που θα δοθεί - Τι θα χρειαστείτε για τις αιτήσεις στην πλατφόρμα


Εντός του Νοεμβρίου αναμένεται να «κλειδώσει» το ποσό που θα µοιραστεί τον ∆εκέµβριο από το υπερπλεόνασµα της εκτέλεση του φετινού προϋπολογισµού στους δικαιούχους του κοινωνικού μερίσματος.
Η πιθανότερη ημερομηνία για την καταβολή του θεωρείται το διάστημα 16 – 20 Δεκεμβρίου. Τα ποσά αναμένεται να κυμανθούν ανάμεσα στα 250 με 1.000 ευρώ ανάλογα τα εισοδήματα των δικαιούχων. 
Το ποσό που θα μοιραστεί για το κοινωνικό μέρισμα εκτιμάται ότι μπορεί να φτάσει – ή και να ξεπεράσει τα 400 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες. 
Ακόμη δεν έχουν ληφθεί οι οριστικές αποφάσεις για το πού θα κατανεμηθεί, αλλά γίνονται εισηγήσεις για τη χορήγησή του σε:
-χαμηλοσυνταξιούχους
-κοινωνικά και οικονομικά ασθενέστερους, χαμηλόμισθους, δικαιούχους του κοινωνικού επιδόματος αλληλεγγύης.


Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι Θεσμοί δεν διαφωνούν να πάρει απόφαση η κυβέρνηση για το κοινωνικό μέρισμα, αλλά σαφής είναι η προτίμησή στη δεύτερη κατηγορία, καθώς οι συνταξιούχοι έχουν ήδη εξασφαλίσει το επίδομα της 13ης σύνταξης και πλέον πρέπει να δοθεί έμφαση στις πιο ασθενείς οικονομικά ομάδες πληθυσμού.


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.