Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Το ΚΑΠΗ Έδεσσας στους στην Ι. Μονή Αγίου Ιλαρίωνος στους Πρόμαχους Αλμωπίας (φωτο)Προσκύνημα στην Ι. Μονή Αγίου Ιλαρίωνος στους Πρόμαχους Αλμωπίας, πραγματοποιήθηκε από τα μέλη του ΚΑΠΗ Έδεσσας την Δευτέρα 14 Οκτωβρίου όπου οι μοναχές της Μονής τους υποδέχθηκαν θερμά. 
Είναι το μοναδικό μοναστήρι στη χώρα μας όπου τιμάται ο Άγιος Ιλαρίων, επίσκοπος Μογλενών (άλλοτε Ιεράρχης της Εκκλησίας μας το 12ο αιώνα) όπως αφηγήθηκε η Γερόντισσα κάνοντας αναφορά στο Ιστορικό της Μονής. Με τις υπέρμαχες προσπάθειες και δωρεές του ακριτικού χωριού (Πρόμαχοι) και την πίστη των κατοίκων, έχει στηθεί σήμερα ένα πανέμορφο οικοδόμημα, όπου κυριαρχεί η πέτρα και το ξύλο, καθώς και δύο παρεκκλήσια του Οσίου Αρσενίου και του Αγίου Παϊσίου του Αγίου Όρους.
Στη συνέχεια, επισκέφθηκαν την κεντρική πλατεία των Προμάχων όπου οι κάτοικοι υπερασπίστηκαν την ελευθερία τους, αντιστάθηκαν και έδρασαν θρυλικά κατά τη διάρκεια του Μακεδονικού Αγώνα. 
Η εκδρομή έκλεισε ευχάριστα, με επίσκεψη τους για φαγητό στα πανέμορφα Λουτρά Πόζαρ.
O Πρόεδρος του ΝΠΔΔ «ΕΥ ΖΗΝ» κ. Δημήτρης Γιώγας δήλωσε ότι μέσω του ΚΑΠΗ δίνεται η ευκαιρία στους ηλικιωμένους να επισκεφθούν κοντινά μοναστήρια που δεν θα μπορούσαν να μεταφερθούν εξ’ ιδίων και είναι καλό να συνεχιστούν παρόμοιες εκδρομές που θα ενισχύουν το θρησκευτικό στοιχείο.


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι.