Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Η ενημερωτική εκδήλωση του ΚΥ Αριδαίας για τον καρκίνο του μαστούΣε μια όμορφη Δράση  Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας οδήγησε η Πρωτοβουλία του Κέντρου Υγείας που αφορούσε την ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ, ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΟΥ ΤΡΑΧΗΛΟΥ ΤΗΣ ΜΗΤΡΑΣ ΚΙ ΑΛΛΩΝ ΣΟΒΑΡΩΝ ΝΟΣΗΜΑΤΩΝ  που προσβάλουν Γυναίκες κάθε ηλικίας αλλά και  Άνδρες.

Την Πέμπτη 24 Οκτώβριου 2019 η Επισκέπτρια Υγείας: Πούλου Κατερίνα, η Κοινωνική Λειτουργός: Νατσιούλα Μαρία, οι Μαίες: Γκιώση  Ιωάννα, Τοψή Ιωάννα του Κέντρου Υγείας Αριδαίας καθώς και η Κοινωνική Λειτουργός : Νατσιούλα Τριανταφυλλιά του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου  Αλμωπίας βρισκόταν στην Πλατεία Αθ. Σέτσκου στο Κέντρο της Αριδαίας από τις 9:00πμ έως τις 13:00μμ και ενημέρωσαν  πάνω από 200 γυναίκες κάθε ηλικίας για τα οφέλη της ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΓΚΑΙΡΗΣ ΔΙΑΓΝΩΣΗΣ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ. 
  Διαγνωστικές Εξετάσεις όπως η Μαστογραφία, ο Υπέρηχος Μαστού και το Τεστ ΠΑΠ είναι τα όπλα  των Ιατρών στη μάχη κατά του καρκίνου. Οι Επαγγελματίες Υγείας τα τελευταία χρόνια έχουν αποκτήσει άλλο ένα όπλο στη «φαρέτρα» τους που είναι ο ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ ΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ ΙΟΥ HPV ενός ιού που προκαλεί καρκίνο του τραχήλου της μήτρα και άλλα σοβαρά νοσήματα.

Η συμμέτοχη του ΕΠΑΛ και του ΓΕΛ Αριδαίας με την εκπροσώπηση τους από τις εθελοντικές  ομάδες των μαθητών/τριων «Μαζί σου Γίνομαι Καλύτερος» και «Γ. Ε. Λ. Α στη ΖΩΗ» με τις Υπεύθυνες καθηγήτριες τους Μαντά Αριάδνη και Περμεκερλή Μαρία,  «χρωμάτισε και ομόρφυνε» τη δράση. Οι μαθητές/ τριες εκτός απ τη διανομή  των φυλλαδίων που αφορούσαν τη πρόληψη συμμετείχαν…..με κέφι ,με τραγούδια , με χαμόγελα, με πολύχρωμα μπαλόνια και με ροζ καρδούλες που πάνω τους γραφόταν ένα ξεχωριστό μήνυμα για την ΠΡΟΛΗΨΗ και ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΡΟΠΟ ΖΩΗΣ!!!!!
Η δράση έγινε με την αρωγή και την υποστήριξη  της Συντονίστριας κα Γούνη Δήμητρας, της Προέδρου της Επιτροπής κα Χατζηαβραμίδου Ευδοκίας  του Κέντρου Υγείας Αριδαίας και του Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής κο Γιάντση Δημήτριο του Δήμου Αλμωπίας .


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι.