Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Πλήθος στοιχείων για τους "Μακεδόνες στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου" σε διάλεξη στο Μουσείο της Πέλλας


Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η διάλεξη του Κυριάκου Σαββόπουλου με θέμα "Μακεδόνες στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου - Μια αρχαιολογική περιήγηση", που πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή 6 Οκτωβρίου, στις 12.00 το μεσημέρι, στο Μουσείο της Πέλλας και διοργανώθηκε από τον Σύνδεσμο των Φίλων του Αρχαιολογικού Μουσείου Πέλλας. 
Ο Κυρ. Σαββόπουλος είναι Δρ Αρχαιολόγος, συνυπεύθυνος του Προγράμματος "Corpus of Ptolemaic Inscriptions", Κέντρο μελέτης αρχαίων εγγράφων, Πανεπιστήμιο Οξφόρδης.


Όπως σημειώνει η πρόεδρος του Συνδέσμου, Αρχαιολόγος και Επίτιμη Διευθύντρια Υπουργείου Πολιτισμού, Μαρία Λιλιμπάκη- Ακαμάτη, "καλός γνώστης της Αλεξάνδρειας ο ομιλητής παρουσίασε πλήθος στοιχείων για τη σημαντική αυτή πόλη. Πολλά είναι κοινά με αυτά της μακεδονικής πρωτεύουσας της Πέλλας, υποδεικύοντας την καταγωγή του ιδρυτή και των θεμελιωτών της, άλλα εντελώς διαφορετικά απηχούν τις νέες κοσμοθεωρίες της ελληνιστικής εποχής.
Ενδιαφέρουσα ήταν και η ενημέρωση για τις σύγχρονες έρευνες που διενεργούνται εκεί από πολλές αρχαιολογικές αποστολές εμπλουτίζοντας διαρκώς με νέα στοιχεία την ιστορική γνώση".

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.