Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις Γ. Καρασμάνη για προβλήματα κοινωνικών ευπαθών ομάδων


Αναφορά στη βουλή αιτήματος ψυχολογικής υποστήριξης του Συλλόγου καρκινοπαθών Έδεσσας και επιστολής διαμαρτυρίας του Συλλόγου γονέων ατόμων με αυτισμό και ειδικές ανάγκες "Αγία Σκέπη".

Παραθέτουμε τις παρεμβάσεις του Βουλευτή προς τους αρμόδιους Υπουργούς :

Την κατάθεση ως αναφορά του αιτήματος του Συλλόγου Καρκινοπαθών Έδεσσας & Περιχώρων στον Υπουργό Υγείας, σχετικά με την ψυχολογική υποστήριξη του Συλλόγου από το Νοσοκομείο Έδεσσας καθώς εδώ και πολλά χρόνια, ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Έδεσσας & Περιχώρων προκειμένου να συνδράμει στην στήριξη των νοσούντων, των συγγενών αυτών καθώς και στους φίλους του συλλόγου, λειτουργούσε τμήμα ψυχολογικής υποστήριξης μέσα από τις δράσεις του Κέντρου Πολιτισμού Ιδρύματος « Σταύρου Νιάρχου» . Φέτος όμως δεν δύναται ο σύλλογος να στηρίξει οικονομικά τη δράση αυτή, οπότε ζητούν να γίνει τμήμα ψυχολογικής υποστήριξης στο Νοσοκομείο της Έδεσσας.
Την κατάθεση ως αναφορά της επιστολής διαμαρτυρίας του Συλλόγου Γονέων και φίλων ατόμων με αυτισμό & ειδικές ανάγκες « Η Αγία Σκέπη» στην Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, σχετικά  με τις ελλείψεις  στην παράλληλη εκπαιδευτική στήριξη και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες μέσα στο γενικό σχολείο, καθώς για μία ακόμη χρονιά, όπως υποστηρίζουν, οι μαθητές αυτοί που φοιτούν στο γενικό σχολείο βρίσκονται στο περιθώριο του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος διότι στερούνται εν μέρει ή εξ ολοκλήρου το ανθρώπινο δικαίωμά τους να μορφωθούν ισότιμα με τους συνομήλικούς τους λόγω της μη ύπαρξης ενός υποστηρικτικού πλαισίου ικανού να εντάξει, να προστατεύσει, να εκπαιδεύσει και να μορφώσει αυτούς τους μαθητές. 

Με τις κοινοβουλευτικές του αυτές παρεμβάσεις ο Βουλευτής, ζητά από τους αρμόδιους Υπουργούς να δώσουν λύσεις στα προβλήματα αυτών των ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι.