Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Η περιοδεία της περιφερειακής παράταξης "Κοιτάμε Μπροστά" στο νομό Πέλλας (φωτο)Περιοδεία στο νομό Πέλλας πραγματοποίησε σήμερα Κυριακή 13/10/2019 ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης "Κοιτάμε Μπροστά" Χρήστος Γιαννούλης, συνοδευόμενος από περιφερειακούς συμβούλους της παράταξης και στελέχη της παράταξης από το νομό Πέλλας. 
Στόχος της επίσκεψης ήταν η ανάδειξη δύο μείζονος σημασίας θεμάτων που είναι άμεσα  συνδεδεμένα με την ανάπτυξη της περιοχής. Ο λόγος για το οδικό άξονα Θεσσαλονίκη - Έδεσσα και τα ιαματικά Λουτρά Πόζαρ. 
Η ολοκλήρωση του οδικού άξονα -έργο απολύτου προτεραιότητας για το νομό- θα αποτελέσει το πρώτο βήμα για την άρση της συγκοινωνιακής απομόνωσης της Πέλλας και τη διασφάλιση ασφαλούς  και γρήγορης μετακίνησης ανθρώπων και αγαθών.  

Προϋπόθεση όμως είναι η άμεση δρομολόγηση των έργων κατασκευής της παράκαμψης Χαλκηδόνας μήκους 6,34 χιλιομέτρων, της παράκαμψης Γιαννιτσών μήκους 9,033 χιλιομέτρων καθώς και η ολοκλήρωση των μελετών για το τμήμα Μαυροβούνι - Έδεσσα. Η εύρεση των αναγκαίων πόρων για να αρχίσουν το συντομότερο δυνατό οι εργασίες πρέπει να αποτελέσει προτεραιότητα για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Στα Λουτρά Πόζαρ, η απόφαση του Υπουργείου Τουρισμού για την σφράγιση των δημοτικών Λουτροκαταστημάτων λόγω έλλειψης του ειδικού Σήματος Λειτουργίας του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) και η προσωρινή αναστολή εκτέλεσης της απόφασης στην οποία προχώρησε στη συνέχεια το Υπουργείο, έφεραν στο προσκήνιο το πρόβλημα λειτουργίας και διαχείρισης των Λουτρών. 

Είναι αδιανόητο τα δεύτερα σε επισκεψιμότητα λουτρά της χώρας, που  αποτελούν ιδανικό προορισμό όλο το χρόνο και συμβάλλουν τα μέγιστα στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής να απειλούνται με κλείσιμο, γεγονός που θα έχει ολέθριες συνέπειες για την Αλμωπία.  

Οι τοπικοί φορείς οφείλουν να αναλάβουν συντονισμένες δράσεις, στις οποίες θα μας βρουν συμπαραστάτες, για να αποτραπεί οριστικά μία τέτοια εξέλιξη. Παράλληλα θα στηρίξουμε τα σχέδια και τις πρωτοβουλίες της τοπικής κοινωνίας για αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό των Λουτρών, που υποδέχονται σε ετήσια βάση εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Βήματα απαραίτητα προκειμένου τα Λουτρά να διατηρήσουν το δημόσιο χαρακτήρα και να υψωθεί ένα τείχος απέναντι σε όσους "κλείνουν πονηρά το μάτι" στα ιδιωτικά συμφέροντα.


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 σχόλια:

  1. αυτοι πυ ηταν εξουσια βλεπουν τωρα τα χαλια τουσ ντροπη τουσ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι.