Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ξέμειναν από αντιγριπικά εμβόλια τα φαρμακεία


Έλλειψη παρουσιάζουν τα αντιγριπικά εμβόλια, καθώς το 25% που διατέθηκε στα φαρμακεία της χώρας από την αρχή του Οκτωβρίου εξαντλήθηκε, με συνέπεια τις τελευταίες ημέρες να μην μπορούν να τα προμηθευτούν οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ.
Γι’ αυτό ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος ζητά με επιστολή του προς τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, Βασίλη Πλαγιαννάκο, να παραταθεί έως τις 15 Νοεμβρίου η ισχύς των συνταγών που έχουν ήδη εκδοθεί και των συνταγών που εκδίδονται από τώρα και στο εξής, οπότε θα έχει ομαλοποιηθεί ο εφοδιασμός της αγοράς.

Τέλη Οκτωβρίου
«Η εταιρεία Vianex, η οποία είναι υπεύθυνη για τη διάθεση του εμβολίου Vaxigrip και είναι η εταιρεία με τις μεγαλύτερες προπαραγγελίες για τη φετινή χρονιά, μας ενημέρωσε ότι το 75% των ποσοτήτων της πρόκειται να διανεμηθεί στις φαρμακαποθήκες στα τέλη Οκτωβρίου. Το 25% έχει ήδη διανεμηθεί από τις αρχές του μήνα, ωστόσο οι ποσότητες έχουν εξαντληθεί, με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ που αδυνατούν να προμηθευτούν τα εμβόλια» αναφέρει, μεταξύ άλλων, στην επιστολή του ο ΠΦΣ.
Το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί αφορά τις συνταγές του αντιγριπικού εμβολίου που λήγουν, καθώς οι ασφαλισμένοι αδυνατούν να τις εκτελέσουν εξαιτίας του προαναφερθέντος ζητήματος.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι.