Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Καμπάνια ευαισθητοποίησης στο Δήμο Πέλλας για τον περιορισμό των διακρίσεων στο πλαίσιο του προγράμματος «Local young leaders for inclusions - ERASMUS+» (φωτο)


Με επιτυχία η καμπάνια ευαισθητοποίησης για τον περιορισμό των διακρίσεων στο πλαίσιο του προγράμματος «Local young leaders for inclusions - ERASMUS+»

Ολοκληρώθηκε με πολύ καλά αποτελέσματα η διήμερη συνάντηση στο πλαίσιο του προγράμματος  LOUD – Local young leaders for inclusions- ERASMUS+ (Ιανουάριος 2019-Ιανουάριος 2021) που έλαβε χώρα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πέλλας 23/9/2019 και στο ΚΔΑΠμΕΑ 24/9/2019.
Στόχος του προγράμματος είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού σε σχέση με τις διακρίσεις και τον αποκλεισμό των ατόμων με αναπηρία μέσω μίας καμπάνιας που θα δημιουργηθεί και θα υλοποιηθεί από τους νέους του τόπου μας. 
Στην συνάντηση παρουσιάστηκε το πρόγραμμα από τις προσκεκλημένες κυρίες  που εκπροσωπούσαν τον συντονιστή εταίρο του προγράμματος Efus (Γαλλία) Ms Tatiana Morales, τον εκπαιδευτικό φορέα Mondinsieme (Ιταλία) Ms Nicoletta Manzini και τον φορέα συντονισμού Eurocircle (Βέλγιο) Delphine Michel. 
Eπίσης παρουσιάστηκε η εκτίμηση αναγκών του δήμου Πέλλας που αποτυπώθηκε από το τμήμα προγραμματισμού του δήμου σε συνεργασία με όλους τους τοπικούς φορείς που στήριξαν την προσπάθεια.
Μέσω ομαδικών εργασιών εκφράστηκαν οι τρόποι που θα μπορούσαν οι ανάγκες αυτές να πάρουν την μορφή του στόχου της καμπάνιας. Επίσης ακολούθησαν εργασίες όπου συμμετείχαν οι νέοι του προγράμματος, οι οποίες είχαν στόχο την έμπνευσή τους αλλά και την αξιολόγηση αναγκών εκπαίδευσης τους στον τρόπο που θα δημιουργήσουν την καμπάνια τους. 
Η πρώτη ημέρα κύλησε με μεγάλο ενδιαφέρον και την έκφραση πολλών όμορφων ιδεών και απόψεων.
 Στο πρώτο μέρος συμμετείχαν οι φορείς:
Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας ΠΕ Πέλλας- Τμήμα Περιβαλλοντικής Υγιεινής και Υγειονομικού Ελέγχου (κα. Καραντώνη Ελένη) 
Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας (κα. Νικολαΐδου Ελευθερία)
ΚΔΑΠΜΕΑ της Δημοτική Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού και Ανάπτυξης του Δήμου Πέλλας (κ. Αστρατζής Πρόδρομος και κ. Πιτσούδης Γεώργιος)
Ειδικό Σχολείο Γιαννιτσών (κ. Σίσκος Αθανάσιος και κα. Τουμπουλίδου Ελένη)
Ειδικό Εργαστήριο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) (κα. Αλμπανίδου Πολυξένη)
Ομάδα ενεργών πολιτών δήμου Πέλλας (κ. Παπαστεργίου Ντίνος και κα. Κίνα Αθηνά)
Σύλλογος παραπληγικών και κινητικά αναπήρων Πέλλας (κα. Τσιφτάκη Μαρία και κα. Σπύρου Ιωάννα)
Κέντρο Ημέρας «Πορεία» ( κα. Γεωργάκα Ράνια και κα. Ζαχίλα Αλεξία)
Σύλλογος «Ευτοπία» (κα .Κλωνάρη Άννα και κα. Πολατίδου Ειρήνη)
Κέντρο Κοινότητας Δήμου Πέλλας (κα. Γεωργία Αβραμίδου, κα. Ευαγγελία Ρήντου και κα. Θεοδοσιάδου Μαγδαληνή)
Eurotrec Εταιρία Συμβούλων του Δήμου Πέλλας (κ. Δημήτριος Ρωσσάκης)
Διεύθυνση κοινωνικής προστασίας, παιδείας, πολιτισμού, αθλητισμού και νέας γενιάς του Δήμου Πέλλας (κ. Δημοσθένης Μάγος)
Διεύθυνση προγραμματισμού και ανάπτυξης του δήμου Πέλλας (κα. Χερκελετζή Αναστασία)
1ο Εργαστηριακό Κέντρο Γιαννιτσών (κα. Οικονομίδου Αικατερίνη – Συντονίστρια της καμπάνιας)
1ο ΓΕΛ Γιαννιτσών (κα .Γραμματικού Θεοδώρα συντονίστρια ομάδας μαθητών 1ου ΓΕΛ)
2ο ΓΕΛ Γιαννιτσών (κα. Πασχούδη Μαρία συντονίστρια ομάδας μαθητών 2ου ΓΕΛ)
3ο ΓΕΛ Γιαννιτσών (κα. Κάζογλου Χρυσαυγή συντονίστρια ομάδας μαθητών 3ου ΓΕΛ)
1ο ΕΠΑΛ Γιαννιτσών (κ. Γιουβάνογλου Νίκος συντονιστής ομάδας μαθητών 1ου ΕΠΑΛ)
2Ο ΕΠΑΛ Γιαννιτσών (κα. Αναργυρίδου Δέσποινα συντονίστρια ομάδας μαθητών 2ου ΕΠΑΛ)
ΓΕΛ Αξού (κα. Γαργάλα Αντιγόνη και κ. Νικέζης Θωμάς συντονιστής ομάδας μαθητών ΓΕΛ Αξού)
Εσπερινό ΕΠΑΛ Γιαννιτσών (κα. Κιουζέπη Μαρία συντονίστρια ομάδας μαθητών Εσπερινού ΕΠΑΛ Γιαννιτσών)

Στο δεύτερο μέρος συμμετείχαν οι νέοι που θα αποτελέσουν την ομάδα που θα δημιουργήσει την καμπάνια ευαισθητοποίησης από τις παραπάνω σχολικές μονάδες. Αυτό το μέρος της συνάντησης υλοποιήθηκε μέσω  καινοτόμων και διαδραστικών εκπαιδευτικών διαδικασίων.
1ο Εργαστηριακό Κέντρο Γιαννιτσών (κα. Οικονομίδου Αικατερίνη – Συντονίστρια της καμπάνιας)
1ο ΓΕΛ Γιαννιτσών (κα. Γραμματικού Θεοδώρα συντονίστρια ομάδας μαθητών 1ου ΓΕΛ) με 3 μαθητές.
2ο ΓΕΛ Γιαννιτσών (κα. Πασχούδη Μαρία συντονίστρια ομάδας μαθητών 2ου ΓΕΛ) με 4 μαθητές.
3ο ΓΕΛ Γιαννιτσών (κα. Κάζογλου Χρυσαυγή συντονίστρια ομάδας μαθητών 3ου ΓΕΛ) με 5 μαθητές
1ο ΕΠΑΛ Γιαννιτσών (κ. Γιουβάνογλου Νίκος συντονιστής ομάδας μαθητών 1ου ΕΠΑΛ) με 4 μαθητές
2Ο ΕΠΑΛ Γιαννιτσών (κα. Αναργυρίδου Δέσποινα συντονίστρια ομάδας μαθητών 2ου ΕΠΑΛ) με 5 μαθητές
ΓΕΛ Αξού (κα Γαργάλα Αντιγόνη και κ. Νικέζης Θωμάς συντονιστής ομάδας μαθητών ΓΕΛ Αξού) με 2 μαθητές
Εσπερινό ΕΠΑΛ Γιαννιτσών (κα. Κιουζέπη Μαρία συντονίστρια ομάδας μαθητών Εσπερινού ΕΠΑΛ Γιαννιτσών) με 3 μαθητές.

Τη  δεύτερη μέρα έγινε  επίσκεψη στο ΚΔΑΠμΕΑ των Γιαννιτσών στην οποία συμμετείχαν οι  κυρίες που φιλοξενήθηκαν από τον δήμο μας στο πλαίσιο του προγράμματος, οι  μαθητές των σχολείων καθώς και οι συντονιστές τους. Έγινε μία όμορφη ενημέρωση από το προσωπικό του ΚΔΑΠμΕΑ Γιαννιτσών με αντίστοιχη ξενάγηση στους χώρους φιλοξενίας, εκπαίδευσης και ψυχαγωγίας. Δόθηκε η ευκαιρία να περιγραφούν οι δραστηριότητες των ατόμων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα αυτό όπως η ζωγραφική και η κεραμική, αποδεικνύοντας πως δεν εκφράζουν μόνο τις καλλιτεχνικές δράσεις των συμμετεχόντων αλλά λειτουργούν ταυτόχρονα και θεραπευτικά μ’έναν ιδιαίτερο δικό τους τρόπο. Ταυτόχρονα έγινε αναλυτική ενημέρωση σχετικά με την λειτουργία του φορέα και απαντήθηκαν πολλά ερωτήματα που προέκυψαν από την πλευρά των παιδιών.
Ήταν μία άψογη βιωματική εμπειρία για όλους μας και αποτέλεσε σημείο έμπνευσης για την δημιουργία της καμπάνιας. Μοιραστήκαμε  πολύ όμορφες και εποικοδομητικές ώρες με το προσωπικό αλλά και τα άτομα που φιλοξενούνται στη δομή. Υπήρξε πολύ όμορφο κλίμα με  συναισθηματική φόρτιση που λειτούργησε όμως θετικά.  Έτσι δόθηκε η ευκαιρία στους συντονιστές εκπαιδευτικούς της ομάδας της καμπάνιας να συνεδριάσουν μετά το τέλος της διημερίδας για τις εργασίες που θα βοηθήσουν στην οργάνωση όλου αυτού του όμορφου έργου. 
Στο πλάι αυτής της ομάδας θα βρίσκεται πάντα ο δήμος Πέλλας με τον Δήμαρχο Πέλλας κ.  Γρηγόριο Στάμκο και την υπεύθυνη του προγράμματος κα. Αναστασία Χερκελετζή. Ευχόμαστε καλή επιτυχία σε όλους όσοι έχουν την διάθεση και το ενδιαφέρουν να συμμετέχουν στη δράση αυτή άμεσα ή έμμεσα. 
dpek
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι.