Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις κατά διάρκεια του αγώνα δρόμου με την επωνυμία «Δρόμος Θυσίας – Pella Half Marathon


Ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πέλλας, λόγω του αγώνα δρόμου της Κυριακής 6 Οκτωβρίου στα Γιαννιτσά, με την επωνυμία «Δρόμος Θυσίας – Pella Half Marathon», εξέδωσε την παρακάτω Απόφαση για την ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της οδικής κυκλοφορίας και του αγώνα:


Α Π Ο Φ Α Σ Η
Προσωρινής διακοπής κυκλοφορίας και απαγόρευσης στάσης, στάθμευσης οχημάτων, κατά την διάρκεια του αγώνα δρόμου, με την επωνυμία «Δρόμος Θυσίας – Pella Half Marathon» μήκους 21.100 μέτρων, της διαδρομής βάδην – τρεξίματος, μήκους 6.000 μέτρων και του δρόμου μαθητών δημοτικών σχολείων, μήκους 1.000 μέτρων, που θα διεξαχθούν, την Κυριακή, 06-10-2019 και ώρα 09:00 στα Γιαννιτσά, στη μνήμη των εκτελεσθέντων κατοίκων των Γιαννιτσών, από τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής (14 Σεπτεμβρίου 1944).

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΕΛΛΑΣ

Α) Έχοντας υπόψη:
1.-Τις διατάξεις του άρθρου 52 του Ν. 2696/99 «περί κυρώσεως του Κώδικα Οδικής
Κυκλοφορίας» όπως τροποποιήθηκε με Ν.3542/2007.
2.-Την υπ’ αριθμό (ΑΔΑ) Ω0Φ17ΛΛ-Ω1Τ Απόφαση-άδεια διεξαγωγής Ημιμαραθωνίου
(Π.Ε. ΠΕΛΛΑΣ/ΔΝΣΗ ΔΗΜ.ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝ. ΜΕΡΙΜΝΑΣ/ΤΜΗΜ. ΚΟΙΝ.ΜΕΡΙΜΝΑΣ)
3.-Το υπ’αριθμό 2093123 από 03/10/2019 έγγραφο (Τ.Τ. ΠΕΛΛΑΣ)
4.-Το υπ’ αριθμό ΠΚΜ 569169(2992) από 12-09-2019 έγγραφο Π.Ε.Πέλλας/ Υποδιεύθυνση Τεχνικών Έργων.
5.- Υπ’ αριθμό 25102 από 02-10-2019 έγγραφο Δήμου Πέλλας/ Δ-νση Τεχνικών Υπηρεσιών.
Β) Αποσκοπούντες στην ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας, την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, την εξυπηρέτηση του κοινού και λόγους ασφαλείας κατά την διάρκεια του αγώνα δρόμου, με την επωνυμία «Δρόμος Θυσίας – Pella Half Marathon» μήκους 21100 μέτρων, της διαδρομής βάδην – τρεξίματος, μήκους 6000 μέτρων και του δρόμου μαθητών δημοτικών σχολείων, μήκους 1000  μέτρων, που θα διεξαχθούν την Κυριακή, 06-10-2019 και ώρα 09:00 στα Γιαννιτσά, α π ο φ α σ ί ζ ο υ μ ε:

ΑΡΘΡΟ 1
 Διακόπτουμε την κυκλοφορία παντός είδους οχημάτων και απαγορεύουμε την στάση - στάθμευση αυτών στα κατωτέρω τμήματα του Δημοτικού οδικού δικτύου του πολεοδομικού συγκροτήματος της Δ.Ε. Γιαννιτσών του Δήμου Πέλλας, της Επαρχιακής οδού Γιαννιτσών - Αλεξάνδρειας και της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης – Έδεσσας, την 06-10-2019, ημέρα Κυριακή κατά τη διεξαγωγή του ετήσιου αγώνα δρόμου, με την επωνυμία «Δρόμου Θυσίας – Pella Half Marathon», ως ακολούθως:
 α) Στις οδούς Κωνσταντινουπόλεως, Εθνικής Αντιστάσεως, Χατζηδημητρίου, Πλατεία Γκόνου Γιώτα, 20ης Οκτωβρίου, δυτικής περιφερειακής οδού Γιαννιτσών –«Αγελαδόστρατα» (ρεύμα κυκλοφορίας από Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Έδεσσας προς Εργατικές Κατοικίες) του πολεοδομικού συγκροτήματος Γιαννιτσών, από ώρες 08:00 έως 10:00.
β) Στις οδούς Κωνσταντινουπόλεως, Ειρήνης, Μεγάλου Αλεξάνδρου (από την οδό Ειρήνης έως την οδό Εγνατίας), Ελ. Βενιζέλου [από τη διασταύρωση με την Ε.Ο. (Διαγώνιος) έως και την οδό Αρβανίτη (πεζόδρομος)] του πολεοδομικού συγκροτήματος Γιαννιτσών, από ώρες 09:15 έως 12:00.
γ) Στις οδούς Κουγιουμτζίδη (από την οδό Ελ.Βενιζέλου μέχρι την οδό Πλαστήρα), Πλαστήρα (από την οδό Κουγιουμτζίδη μέχρι την οδό Ταβουλάρη), Ταβουλάρη (από την οδό Πλαστήρα μέχρι την οδό Αρβανίτη), Μαδύτου (από την οδό Ταβουλάρη μέχρι την οδό Απ.Λουκά), Απ.Λουκά, Δημ.Στάμκου (από Απ.Λουκά έως Βενιζέλου) του πολεοδομικού συγκροτήματος Γιαννιτσών, από ώρες 11:00 έως 12:00.
 δ) Στην Επαρχιακή οδό Γιαννιτσών - Αλεξάνδρειας, από τη γέφυρα του ποταμού Λουδία μέχρι τη διασταύρωση με την Ε.Ο. Θεσσαλονίκης - Γιαννιτσών από ώρες 08:45 έως 11:00.
 ε) Στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Έδεσσας, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Έδεσσα, από τη διασταύρωση με την οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου («Γαλαξίας») έως τη διασταύρωση με την δυτική περιφερειακή οδό Γιαννιτσών – «Αγελαδόστρατα», με παράλληλη αμφιδρόμηση του ρεύματος κυκλοφορίας προς Θεσσαλονίκη, στο τμήμα της Ε.Ο. από την οδό Μ. Αλεξάνδρου έως την οδό Κάππα, από ώρες 08:45 έως 12:00.
 Επίσης περιορίζουμε την ταχύτητα κυκλοφορίας των οχημάτων στο ανώτατο όριο των 30 χλμ./ ώρα, με ταυτόχρονη απαγόρευση προσπεράσεων.
 στ) Στην ανώνυμη Αγροτική (ασφάλτινη) Δημοτική Οδό, που συνδέει το Ναυταθλητικό Κέντρο Λουδία με την Ε.Ο. Θεσσαλονίκης - Έδεσσας, στο ύψος της Σέρβικης Γέφυρας (47ο χλμ.), από ώρες 09:15 έως 12:00.
 ζ) Στο 47ο χλμ. της Ε.Ο. Θεσσαλονίκης - Έδεσσας («Σέρβικη Γέφυρα» - κόμβος Nissan / Texaco), από ώρες 10:00 έως 11:30. (στο συγκεκριμένο σημείο θα πραγματοποιείται διακοπή κυκλοφορίας μόνο όταν διασχίζουν τη διασταύρωση αθλητές).
 Επίσης περιορίζουμε την ταχύτητα κυκλοφορίας των οχημάτων, στο τμήμα της Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Έδεσσας (45ο έως 49ο χλμ), στο ανώτατο όριο των 50 χλμ./ώρα, ενώ στο τμήμα της Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Έδεσσας (47ο χλμ., 500 μέτρα πριν και εκατέρωθεν της «Σέρβικης Γέφυρας») στο ανώτατο όριο των 30 χλμ/ώρα, με ταυτόχρονη απαγόρευση προσπεράσεων.

ΑΡΘΡΟ 2
 α) Η κυκλοφορία των οχημάτων κατά τις ώρες απαγόρευσης κυκλοφορίας στις παραπάνω οδούς θα διεξάγεται μέσω παρακαμπτηρίων με μέριμνα και φροντίδα του Τμήματος Τροχαίας Πέλλας.
 β) Το Τμήμα Τροχαίας Πέλλας εξουσιοδοτείται για τη λήψη πρόσθετων μέτρων κυκλοφοριακής ασφάλειας, εφόσον απαιτηθεί. Από τον Επικεφαλής των μέτρων τροχαίας, δύναται να παραταθούν ή να μειωθούν τα παραπάνω χρονικά διαστήματα
διακοπής κυκλοφορίας, εφόσον οι συνθήκες το επιβάλλουν – επιτρέψουν.
 γ) Η τοποθέτηση προσωρινής σήμανσης, θα γίνει με ευθύνη του Δήμου Πέλλας, διοργανωτή του ετήσιου αγώνα δρόμου.

ΑΡΘΡΟ 3
 Από τις παραπάνω απαγορεύσεις εξαιρούνται τα οχήματα των διοργανωτών, της Ελληνικής Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής και του ΕΚΑΒ.

ΑΡΘΡΟ 4
 Οι παραβάτες της ΑΠΟΦΑΣΗΣ αυτής διώκονται και τιμωρούνται σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 4, 5, 52, 103, 104 & 105 του Ν. 2696/99 «περί κυρώσεως του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας» όπως τροποποιήθηκε με Ν.3542/2007.

ΑΡΘΡΟ 5
 Η απόφαση αυτή ισχύει από της δημοσίευσής της, τα δε οριζόμενα από αυτή μέτρα ισχύουν από της τοποθέτησης των σχετικών πινακίδων σήμανσης εκτός εάν κατά το χρόνο ισχύος των παραπάνω μέτρων η κυκλοφορία ρυθμίζεται με τροχονόμους.

 Ο Δ ι ε υ θ υ ν τ ή ς
 Πέτρος ΠΕΡΔΙΚΑΤΣΗΣ

 Αστυνομικός Διευθυντής 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.