Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Νέα του ΑΣ TAEKWONDO Έδεσσας



Ολοκληρώθηκε η προσπάθεια του Πρωταθλητή του Α.Σ. ΕΔΕΣΑΣ Τότλη Ιωάννη στο Ευρωπακικό Πρωτάθλημα Ταεκβοντο με μία εξαιρετική εμφάνιση που μας αφήνει να ελπίζουμε πολλά για το μέλλον.
Συγκεκριμένα το Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2019 πραγματοποιήθηκε στη Μαρίνα Ντορ της Ισπανίας μεταξύ 1-3 Οκτωβρίου για τις κατηγορίες τον Παίδων/ Κορασίδων και 4-6 Οκτωβρίου για τους Έφηβους/Νεάνιδες. 
Συμμετείχαν 534 αθλητές στις κατηγορίες των Παίδων / Κορασίδων και 575 στους Έφηβους / Νεάνιδες.
Ο Τότλης αγωνίστηκε στην κατηγορία – 61 κιλά έχοντας μια εξαιρετικά δύσκολη κλήρωση. Ενώ αποτελούσε ένα από τα φαβορί της κατηγορίας η πορεία μας σταμάτησε από τον πρώτο αγώνα χάνοντας από τον Ρώσο αντίπαλο Dimitry Voroshilov με σκορ 23-24, ένα σκορ που προέκυψε μετά από αρκετά διαιτητικά λάθη και στέρησε την θέση στο βάθρο.
Τα φαβορί της κατηγορίας αποτελούσαν ο Τούρκος Omer Furkan που έλαβε την πρώτη θέση του Ευρωπαϊκού  , ο Ρώσσος αντίπαλός μας τον οποίον είχαμε κερδίσει πέντε μήνες πριν αφήνοντας τον στην 2η θέση στο Διεθνές πρωτάθλημα Multi στη Βουλγαρία και ο αθλητής μας Τότλης Ιωάννης. Δυστυχώς η κλήρωση ήταν δύσκολη για όλους , αφού και τα τρία φαβορί κληρώθηκαν στην ίδια πλευρά του ΠΟΥΛ.
Ο Τότλης αν και πρώτη του συμμετοχή σε πανευρωπαϊκό,  ξεκίνησε πολύ δυναμικά στον αγώνα του με τον Ρώσο και με σκορ 6-0 από τα 15 πρώτα δευτερόλεπτα του αγώνα . Το παιχνίδι εξελισσόταν υπέρ μας μέχρι τη στιγμή που σε πτώση του αθλητή μας καταγράφηκε χτύπημά στο κεφάλι (3 πόντοι) για τον αντίπαλο που έπρεπε να αφαιρεθεί αλλά ποτέ δεν έγινε. Αφού έφυγε ένα πόντο μπροστά ο Ρώσος σταμάτησε να αγωνίζεται κρατώντας μας (απαγορευμένη ενέργεια) επίμονα για ένα ολόκληρο γύρο δίχως μια παρατήρηση και έτσι έληξε το το παιχνίδι άδικα με σκορ 23-24 αφήνοντας ένα φαβορί εκτός.
Η αποστολή του Α.Σ. ΕΔΕΣΣΑΣ (Αθλητής;Τότλης Ιωάννης, προπονήτριες: Μπιρόζη Ιορδάνα & Αναστασία) πήγε με πολύ υψηλούς στόχους και σίγουρα ο αθλητής μας άξιζε μια θέση στο βάθρο, στο πρωταθλητισμό πάντα υπάρχουν ανατροπές. Ωστόσο το επίπεδο του Τότλη και η επιμονή μας αφήνει να ελπίζουμε πολλά για το μέλλον συνεχίζοντας δυναμικά την προετοιμασία για τους μακροπρόθεσμους στόχους μας.
Η συμμετοχή με την Εθνική Ομάδα σε ένα Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα είναι μια πολύτιμη εμπειρία που λίγοι καταφέρνουν να έχουν, δήλωσε η προπονήτρια Μπιρόζη Αναστασία. Εμείς θα συνεχίσουμε δυναμικά όχι απλά για τη συμμετοχή αλλά για τη διάκριση κάτι που έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε. Βρεθήκαμε εκεί με πολύ υψηλούς στόχους βλέποντας το επίπεδο του αθλητή μας, άξιζε μια θέση στο βάθρο. Ο Ρώσος αντίπαλος εξίσου καλός αθλητής, τον γνωρίζαμε, είχαμε το προβάδισμα. Δώσαμε έναν εξαιρετικό αγώνα έχοντας τους κριτές απέναντι, είμαστε περήφανοι για τον αθλητή μας.
Σε όλη αυτή την προσπάθεια που συνεχίζεται, πρέπει να ευχαριστήσουμε θερμά όσους στάθηκαν κοντά μας, κυρίως τον Δήμο Έδεσσας για την οικονομική ενίσχυση της αποστολής και τον Δασικό Συνεταιρισμό για την κάλυψη των εξόδων της προετοιμασίας, τους προπονητές, τους συναθλητές και τους γονείς του αθλητή για την άψογη συνεργασία. 
Η Ελλάδα μας, με την Εθνική Ομάδα των Παίδων / Κορασίδων κατάφερε να φθάσει στην 3η θέση της Γενικής Κατάταξης με πρώτη χώρα την Ρωσία, δεύτερη χώρα την Τουρκία και Τρίτη χώρα την Ελλάδα και την Αγγλία.
Συγχαρητήρια στον Τότλη και σε όλους τους αθλητές που αγωνίζονται με σθένος αποτελώντας τους καλύτερους πρεσβευτές της χώρα μας. 
Η ομάδα ετοιμάζεται για το G1 Διεθνές Βαθμολογούμενο Πρωτάθλημα που θα πραγματοποιηθεί στην Χαλκίδα στις 18-19-20 Οκτωβρίου και έπειτα για το 3ο προκριματικό της ΕΤΑΒΕ στις 1-3 Νοεμβρίου στη Θεσσαλονίκη.




Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.