Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

1η Διεθνική Συνάντηση στο 1ο ΕΠΑΛ Αριδαίας «Νίκανδρος Παπαϊωάννου» στο πλαίσιο Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+



Στα πλαίσια του σχεδίου Erasmus+ ΚΑ201  με τίτλο: “To Bee or not To Bee in Nature”- “2B or not 2BeeN”  και κωδικό προγράμματος: 2019-1-FR01-KA201-062046, στο οποίο συμμετέχει το 1ο ΕΠΑΛ Αριδαίας για τα σχολικά έτη 2019-20 και 2020-21, σε συνεργασία με σχολεία από τη Γαλλία, την Ιταλία, την Τουρκία, και τη Βουλγαρία, πραγματοποιήθηκε από 11 Νοεμβρίου μέχρι 15 Νοεμβρίου 2019 στην πόλη της Αριδαίας, η 1η Διακρατική Συνάντηση. Το 1ο ΕΠΑΛ Αριδαίας είναι μια σχολική μονάδα Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με μαθητές/τριες ηλικίας 15-18 ετών και λειτουργούν ειδικότητες των τομέων Γεωπονίας, Ηλεκτρολογίας και Ηλεκτρονικής, Οικονομίας και Διοίκησης, Μηχανολογίας, Πληροφορικής, καθώς και Υγείας, Πρόνοιας και Ευεξίας. 
Στη συνάντηση έλαβαν μέρος 13 εκπαιδευτικοί από τις παραπάνω χώρες. Από το 1ο ΕΠΑΛ Αριδαίας συμμετείχαν οι εκπαιδευτικοί της παιδαγωγικής ομάδας του σχολείου και ο Διευθυντής.
Την πρώτη μέρα του προγράμματος, Δευτέρα 11 Νοεμβρίου, πραγματοποιήθηκε η άφιξη των αντιπροσωπειών από τις διάφορες χώρες, η υποδοχή τους από τις εκπαιδευτικούς και μαθητές του ΕΠΑΛ και η μετάβαση των φιλοξενούμενων εκπαιδευτικών σε ξενοδοχείο της πόλης. 
Οι δράσεις ξεκίνησαν τη Τρίτη, 12 Νοεμβρίου,  με την επίσημη υποδοχή των αντιπροσωπειών από μαθητές και εκπαιδευτικούς του 1ου ΕΠΑΛ Αριδαίας, στον χώρο του σχολείου. Στην εκδήλωση, πραγματοποιήθηκαν παρουσιάσεις των αντίστοιχων σχολείων και περιοχών καθώς και των εκπαιδευτικών συστημάτων της κάθε χώρας από τους αντιπροσώπους της. Ακολούθησε η ανταλλαγή δώρων ανάμεσα στα σχολεία. Στη συνέχεια, οι συμμετέχοντες μεταφέρθηκαν στην πόλη της Έδεσσας όπου περιηγήθηκαν στην περιοχή του πάρκου των Καταρρακτών, στην περιοχή της παλιάς πόλης της Έδεσσας Βαρόσι και επισκέφθηκαν το Υπαίθριο Μουσείο Νερού. Ακολούθησε γεύμα και το απόγευμα επίσκεψη σε γνωστό κηροπλαστείο όπου τους έγινε ενημέρωση και παρουσίαση παρασκευής προϊόντων φτιαγμένα από κερί μέλισσας. Ακολούθησε η μετάβασή τους στην Αριδαία και δείπνο σε εστιατόριο της περιοχής.
Την Τρίτη, 13 Νοεμβρίου, με αφετηρία το 1ο ΕΠΑΛ Αριδαίας, οι αντιπροσωπείες, οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί και μαθητές του σχολείου πραγματοποίησαν ημερήσια εκπαιδευτική επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη. Οι συμμετέχοντες περιηγήθηκαν σε βυζαντινά και ρωμαϊκά μνημεία στο κέντρο της πόλης και απόλαυσαν την παραλιακή διαδρομή από το λιμάνι ως τον Λευκό Πύργο. 
Η Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου, περιλάμβανε περίπατο στην υπαίθρια αγορά της Αριδαίας, ώστε οι εταίροι να δουν και να δοκιμάσουν τοπικά φρούτα, λαχανικά και βότανα της περιοχής. Στη συνέχεια, οι εταίροι εκπαιδευτικοί μετέβησαν στο σχολείο. Ακολούθως, οι εκπαιδευτικοί οδηγήθηκαν σε εργαστήριο πληροφορικής για την συμμετοχή τους σε δραστηριότητες του προγράμματος. Τέλος, οι ομάδες συνεργάστηκαν για τα έγγραφα και τα απαραίτητα δικαιολογητικά της διακρατικής συνάντησης. Επίσης πραγματοποιήθηκε απόδοση βεβαιώσεων συμμετοχής από τον Διευθυντή του σχολείου. Μετά το πέρας των δραστηριοτήτων, οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί μεταφέρθηκαν στην περιοχή των Λουτρών του Λουτρακίου-Πόζαρ, όπου απόλαυσαν την εμπειρία του λουτρού στις θερμές πηγές, και της φυσικής ομορφιάς του τοπίου. Ακολούθησε δείπνο στην περιοχή της Αριδαίας. Αργότερα το βράδυ αναχώρησε η αντιπροσωπεία από το σχολείο της Τουρκίας με προορισμό την χώρα τους.
Την Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου, οι υπόλοιπες αντιπροσωπείες των εκπαιδευτικών αναχώρησαν για τις πατρίδες τους και τα σχολεία τους.
Η 1η διακρατική συνάντηση αποτέλεσε για όλους τους Έλληνες συμμετέχοντες, εκπαιδευτικούς και μαθητές, μια μοναδική ευκαιρία για να γνωρίσουν στους ευρωπαίους εταίρους την παιδεία, τον πολιτισμό, την κουλτούρα, την ιστορία και τα αξιοθέατα της περιοχής της Αριδαίας.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.