Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Προσλήψεις 700 Συνοριοφυλάκων από την Frontex

«Γίνετε μέλος της συνοριοφυλακής του Frontex - Οι προσλήψεις είναι ανοιχτές» προτρέπει ο Οργανισμός, που προκηρύσσει περισσότερες από 700 θέσεις εργασίας.

Όπως σημειώνει στη σχετική πρόσκληση, για πρώτη φορά, η Ευρωπαϊκή Ένωση προχωρά στη σύσταση υπηρεσίας ένστολων στην Ευρώπη, το μόνιμο σώμα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής. Η εν λόγω υπηρεσία θα απαρτίζεται από αξιωματικούς του Frontex και των κρατών μελών της ΕΕ και θα συνδράμει τα ευρωπαϊκά κράτη στην αντιμετώπιση των προκλήσεων στα εξωτερικά τους σύνορα. Με την καλύτερη δυνατή εκπαίδευση και εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας, οι συνοριοφύλακες και οι ακτοφύλακες του Frontex θα είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις του αύριο στα σύνορα. Καθένας από τους επιλεγέντες υποψήφιους θα λάβει βασική εκπαίδευση διάρκειας έως έξι μηνών, προκειμένου να προετοιμαστεί για την ανάπτυξη αποστολών σε περιοχές επιχειρήσεων τον Ιανουάριο του 2021. Με την εκπαίδευση διασφαλίζεται ότι οι αξιωματικοί διαθέτουν τις απαραίτητες δεξιότητες για να συνεργαστούν σε κάθε συγκεκριμένο τομέα επιχειρήσεων, σε πλήρη συμμόρφωση με το εφαρμοστέο δίκαιο της ΕΕ και τα δεοντολογικά πρότυπα.

Το προφίλ των υποψηφίων

Ο Frontex αναζητά υποψήφιους με εμπειρία στον τομέα της επιβολής του νόμου (σε σώματα όπως αστυνομία, τελωνεία, συνοριοφυλακή και ακτοφυλακή), σε υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, στον τομέα της διαχείρισης κρίσεων με πολιτικά μέσα, σε στρατιωτικές ή αντίστοιχες υπηρεσίες (εν ενεργεία και συνταξιούχους).

Κάθε υποψήφιος πρέπει να μιλά αγγλικά σε ενδιάμεσο επίπεδο (B2). Στην πρώτη φάση, θα προσληφθούν περισσότεροι από 700 συνοριοφύλακες και ακτοφύλακες του Frontex. Με βάση την εμπειρία τους, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση για να γίνουν συνοριοφύλακας του Frontex σε τρία επίπεδα: βασικό, ενδιάμεσο ή ανώτερο.

Τα κύρια καθήκοντα

Οι περισσότεροι συνοριοφύλακες του Frontex θα φορούν υπηρεσιακή στολή, θα διαθέτουν υπηρεσιακό όπλο και θα εκτελούν καθήκοντα όπως η εξακρίβωση της ταυτότητας και της εθνικότητας ενός ατόμου, η έγκριση ή η άρνηση εισόδου στην ΕΕ και η περιπολία μεταξύ των σημείων συνοριακής διέλευσης.

Οι συνοριοφύλακες του Frontex θα εργάζονται στις περιοχές των επιχειρήσεων στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ. Μπορεί επίσης να εργάζονται σε τρίτες χώρες, υπό την προϋπόθεση ότι έχουν υπογράψει συμφωνία περί καθεστώτος με την ΕΕ.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας επιλογής, στους επιλεγμένους υποψηφίους θα προσφερθεί πενταετής σύμβαση εργασίας με δοκιμαστική περίοδο εννέα μηνών. Όλοι οι επιλεγμένοι αξιωματικοί θα λάβουν μέρος σε βασική εκπαίδευση διάρκειας έως έξι μηνών και θα υποβληθούν σε δοκιμές ετοιμότητας για να αξιολογηθεί το κατά πόσο είναι έτοιμοι να εκτελέσουν τα καθήκοντά τους.

Όσοι προσληφθούν, θα λάβουν έναν βασικό μισθό και τα επιδόματα που προβλέπονται, όπως επίδομα αποδημίας, επίδομα στέγης, επίδομα συντηρούμενου τέκνου, σχολικό επίδομα, επίδομα αποστολής (κατά τη διάρκεια της αποστολής), επίδομα βάρδιας (κατά την εργασία σε βάρδιες).

Αιτήσεις-περισσότερες πληροφορίες: https://frontex.europa.eu/el/

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

4 σχόλια:

  1. ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΑΛΛΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΤΗΣ ΔΗΘΕΝ Ε.Ε, ΑΛΛΑ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΧΙ ΑΠΛΩΣ ΡΕΣΕΨΙΟΝΙΣΤ ΤΩΝ ΕΙΣΕΡΧΟΜΕΝΩΝ ΛΑΘΡΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΙΕΚΟΛΥΝΟΥΝ ΝΑ ΦΘΑΣΟΥΝ ΣΤΕΓΝΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΜΕΙΣ ΚΟΙΜΑΣΤΕ ΘΑ ΜΑΣ ΠΙΑΣΟΥΝ ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ,ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΤΑΞΟΥΝ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΣΕ ΜΙΑ ΝΥΧΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι.