Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Θ. Τζάκρη: Ομαλά προχωρά η διαδικασία της ίδρυσης και λειτουργίας του τμήματος Μουσειολογίας στην Έδεσσα


Αυτό διαπιστώθηκε σε συνάντηση εργασίας της βουλευτή με τον Υφυπουργό Παιδείας αρμόδιο για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση καθηγητή κ. Βασίλη Διγαλάκη

Η βουλευτής Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεοδώρα Τζάκρη είχε σήμερα 5-11-2019 συνάντηση εργασίας με τον Υφυπουργό Παιδείας αρμόδιο για την Τριτοβάθμια εκπαίδευση καθηγητή κ. Βασίλη Διγαλάκη με αντικείμενο την πορεία εξέλιξης των διαδικασιών ίδρυσης και λειτουργίας του τμήματος Μουσειολογίας στην Έδεσσα, στο πλαίσιο του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος (ΔΙ.ΠΑ.Ε ). 

Υπενθυμίζεται ότι το Τμήμα Μουσειολογίας είχε συσταθεί με το άρθρο 2 παρ.1 περιπ δδ του Νόμου 4610/2019 (ΦΕΚ 70/Α/7-5-2019) " Συνέργειες Πανεπιστημίων και Τ.Ε.Ι πρόσβαση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, πειραματικά σχολεία, Γενικά Αρχεία του Κράτους και λοιπές διατάξεις" με την πρόβλεψη ότι θα λειτουργήσει από το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021. 

Όπως ενημέρωσε ο κ. Διγαλάκης την κ. Τζάκρη έχει ήδη εκδοθεί η απόφαση της Υπουργού Παιδείας με την οποία  κατανέμει τις θέσεις των μελών ΔΕΠ καθώς και του έκτακτου διδακτικού προσωπικού στα συσταθέντα νέα τμήματα, βάσει της οποίας έχουν προβλεφθεί για το Διεθνές Πανεπιστήμιο Έλλαδος 28 θέσεις μελών ΔΕΠ και 25 θέσεις για το έκτακτο προσωπικό, ενώ η κάλυψη των διοικητικών εργασιών θα γίνει είτε με την μετακίνηση προσωπικού από άλλες υπηρεσίες μέσω της κινητικότητας, είτε με την εσωτερική μετακίνηση στο πλαίσιο του ΔΙ.ΠΑ.Ε .

Το Πρόγραμμα Σπουδών καθώς και το Οργανόγραμμα του νέου τμήματος, βάσει των οποίων θα καθορισθούν οι θέσεις ΔΕΠ, εκτάκτου διδακτικού προσωπικού κλπ θα καθορισθούν από την Επιτροπή που θα εκτελεί χρέη Συνέλευσης του Τμήματος, η οποία θα συσταθεί  αμέσως μόλις καθορισθεί η νέα Διοικούσα του ΔΙ.ΠΑ.Ε  και στο πλαίσιο πάντα του Αυτοδιοίκητου των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων. 

Η κ. Τζάκρη μετά το πέρας της συνάντησης εργασίας έκανε την ακόλουθη δήλωση: " Είχαμε μια εποικοδομητική συνεργασία με τον κ. Υφυπουργό κατά την διάρκεια της οποίας αποκόμισα την αίσθηση ότι η ίδρυση και λειτουργία του νέου τμήματος Μουσειολογίας στην Έδεσσα θα λάβει σάρκα και οστά μετά την ολοκλήρωση των προβλεπόμενων διαδικασιών στο πλαίσιο του αυτοδιοίκητου των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων”.

Share on Google Plus

  Blogger Comment
  Facebook Comment

2 σχόλια:

 1. ΑΥΤΗ ΜΕ ΤΗ ΜΟΥΣΙ-ΟΛΟΓΙΑ ΦΑΓΩΘΗΚΕ.
  ΤΜΗΜΑ ΜΟΥΙ-ΟΛΟΓΙΑΣ ΣΕ ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΜΟΥΣΕΙΟ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Κυρία Τζάκρη για να δεις την νοοτροπία των βουλευτών της Ν.Δ,σε σύγκριση με σένα, που ότι εργο ξεκίνησε επι Νέας Δημοκρατίας το ακυρωσες, ενώ οτι ξεκίνησε επί άλλου κόμματος (ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ) η ΝΔ το συνέχισε και το ολοκλήρωσε.Αυτη είναι διαφορά και το μεγαλείο μεταξύ της φασίζουσας,όπως αποκαλείς την ΝΔ ,και της μικροψυχίας της παράταξης σου,που εκπροσωπείς κάθε φορα !!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι.