Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Δήμαρχοι της Μακεδονίας δημιούργησαν το «Δίκτυο Πόλεων Μεγαλέξανδρου»


Ενα δίκτυο με κοινή συνισταμένη μια κορυφαία μορφή της αρχαίας ελληνικής ιστορίας, τον Μέγα Αλέξανδρο και στόχο την προβολή του τόπου, δημιούργησαν δήμαρχοι της Μακεδονίας.

Το «Δίκτυο των Πόλεων του Μεγαλέξανδρου» ιδρύθηκε πριν από περίπου ενάμιση χρόνο και αποτελεί μια σύμπραξη μακεδονικών πόλεων και περιοχών. 

Σύμφωνα με την διευθύντρια μάρκετινγκ και επικοινωνίας του Δικτύου, Μαρία Πάππα,  οι εμπνευστές, εταίροι και δημιουργοί του Δικτύου είναι ο δήμος Αμφίπολης, ο δήμος Πολυγύρου, ο δήμος Σιθωνίας, ο Προαθωνικός Οργανισμός Τουρισμού και η Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, ενώ η έδρα του φορέα είναι η Αμφίπολη Σερρών.

Η επίσημη πατρουσίαση του Δικτύου έγινε πριν από μερικές μέρες, παρουσία του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κώστα (Αχιλλέα) Καραμανλή και των περιφερειαρχών Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα και Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης, Χρήστου Μέτιου.

Πέραν των πέντε δήμων και φορέων που ήδη συμμετέχουν, υπό ένταξη στο Δίκτυο είναι οι δήμοι Προποντίδας, Αριστοτέλη, Καβάλας, Δράμας, Παγγαίου, Προσοτσάνης, Νέας Ζίχνης, Αλεξάνδρειας, Πέλλας, Έδεσσας, Νάουσας, Βέροιας, Αμπελοκήπων Μενεμένης Θεσσαλονίκης, Πυλαίας-Χορτιάτη και Βόλβης, καθώς και οι περιφέρειες Κεντρικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονιας-Θράκης. Μέχρι το τέλος του 2019 εκτιμάται ότι θα έχει ληφθεί η απόφαση για την ένταξη στο δίκτυο και των συγκεκριμένων δήμων και περιφερειών.

«Στόχος μας είναι όχι μόνο η τουριστική αλλά κυρίως η πολιτιστική και ιστορική προβολή του τόπου μας. Θέλουμε να προωθήσουμε την Ελλάδα στον κόσμο μέσα από το μακεδονικό μεγαλούργημα, δημιουργώντας δεκάδες διακρατικά υποδίκτυα, τα οποία συνδέουν όλες τις ανθρώπινες δραστηριότητες και προκαλούν πολλές μορφές παράλληλης ανάπτυξης» σημείωσε η  η κ.Παππά.

Όπως επεσήμανε, στην Ασία «όχι απλώς γνωρίζουν τον Μέγα Αλέξανδρο, άλλα τον θεωρούν εκπολιτιστή και τον αναζητούν σε διάφορα μουσεία στο εξωτερικό αλλά και στην Ακρόπολη και τη Σαντορίνη, ωστόσο τη Μακεδονία δεν τη γνωρίζουν ως προορισμό».


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.