Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Συλλαλητήριο στα Γιαννιτσά για το ασφαλιστικό


Ομάδα Γυναικών Γιαννιτσών
Μέλος της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ)
Η νέα επίθεση στο ασφαλιστικό θα μας βρει απέναντι!

Η Ομάδα Γυναικών Γιαννιτσών, μέλος της  Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) καλεί τις εργαζόμενες, τις άνεργες, τις συνταξιούχους, τις αυτοαπασχολούμενες της πόλης και της υπαίθρου, τις νέες γυναίκες να πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο που οργανώνει η Επιτροπή Αγώνα στο Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων ΠΕ Πέλλας, το Σάββατο 30 Νοεμβρίου στις 11π.μ στην Πλατεία ΕΠΟΝ στα Γιαννιτσά.
Η κυβέρνηση της ΝΔ, πιάνοντας το νήμα από την προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, σχεδιάζει νέα χτύπημα στα ασφαλιστικά μας δικαιώματα με τη μείωση των εργοδοτικών εισφορών, με τη μείωση της κρατικής χρηματοδότησης, με τη μετατροπή των συντάξεων αποκλειστικά σε ατομική υπόθεση των εργαζομένων. Προωθούν την ιδιωτική ασφάλιση για να έχουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι νέα πεδία κερδοφορίας. Για να αυγαταίνουν τα κέρδη τους πάνω στα δικά μας τσακισμένα δικαιώματα.
Οι γυναίκες ήδη έχουμε βρεθεί στο στόχαστρο των αντιασφαλιστικών ανατροπών τα προηγούμενα χρόνια. Με πρόσχημα την “ισότητα των φύλων” καταργήθηκαν θετικές διατάξεις για τις γυναίκες, επιδεινώθηκε συνολικά η ζωή των εργαζομένων, ανδρών και γυναικών. Αυξήθηκαν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67 χρόνια, καταργήθηκε η 5ετης διαφορά στην ηλικία συνταξιοδότησης ανδρών – γυναικών.
Στο όνομα των “ίσων ευκαιριών” κυριαρχούν οι συμβάσεις της πιο άγριας εκμετάλλευσης των εργαζομένων γυναικών, ενώ τα δικαιώματα μας στη σύνταξη, στην υγεία, στην πρόνοια, στην ασφάλεια στους χώρους εργασίας, στην προστασία του γυναικείου οργανισμού, στην προστασία της μητρότητας συνδέονται άρρηκτα με τις εργασιακές σχέσεις.
Βιομήχανοι, μεγαλοξενοδόχοι, μεγαλέμποροι, εφοπλιστές και τραπεζίτες θέλουν να μας ξεζουμίζουν για να αυξάνουν τα κέρδη τους. Το χτύπημα στην κοινωνική ασφάλιση αποτελεί βασική παράμετρο της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης που βιώνουμε.

ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΜΗΝΥΜΑ ΜΑΧΗΤΙΚΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ
Η ΟΓΕ, οι Σύλλογοι και οι Ομάδες της, ενώνουμε τη φωνή μας και τις δυνάμεις μας με τα εργατικά σωματεία, τις ενώσεις και επιτροπές αγώνα των αυταπασχολουμένων της πόλης και της υπαίθρου, τους αγροτικούς συλλόγους.
Ατομικά δεν μπορούμε να ξεφύγουμε από τις συνέπειες του εργασιακού μεσαίωνα!
Μόνο με τον οργανωμένο συλλογικό αγώνα μπορούμε να διεκδικήσουμε όλα αυτά που μας ανήκουν και μας τα στερούν ΕΕ και κυβερνήσεις για να πλουτίζουν μια χούφτα παράσιτα και να κερδίζουν διπλά και τρίδιπλα από την εκμετάλλευση της γυναικείας εργατικής δύναμης.

Επιτροπή Αγώνα στο Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων ΠΕ Πέλλας

Κάλεσμα στα συλλαλητήρια 30 Νοέμβρη ενάντια στη νέα αντιασφαλιστική επίθεση

Γιαννιτσά: Πλατεία ΕΠΟΝ (Πεζόδρομος) 11π.μ.

Αγωνιζόμαστε για να υπερασπιστούμε τη ζωή μας από το νέο χτύπημα που ετοιμάζει η κυβέρνηση στην Κοινωνική Ασφάλιση.
Παλεύουμε για συντάξεις, όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, Υγεία, Πρόνοια, που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες μας.
Δεν συμβιβαζόμαστε με τη σφαγή των δικαιωμάτων και κατακτήσεών μας.
Δεν αφήνουμε τη ζωή μας στα χέρια της μεγαλοεργοδοσίας, των κυνηγών του κέρδους, που δραστηριοποιούνται στο χώρο της ασφάλισης και της υγείας.

Διεκδικούμε με τον αγώνα μας:
Να μην περάσει το νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο.
Καμιά επιχειρηματική δραστηριότητα στο χώρο της Κοινωνικής Ασφάλισης
Κατάργηση όλων των προηγούμενων αντιασφαλιστικών νόμων.
Επαναφορά συντάξεων και ορίων ηλικίας.

Η Επιτροπή Αγώνα στο Σωματείο Εμπορουπαλλήλων – Ιδιωτικών Υπαλλήλων ΠΕ Πέλλας σε συνέχεια των πρωτοβουλιών ενημέρωσης του προηγούμενου διαστήματος, στις μέρες που απομένουν δίνουμε τη μάχη για να φτάσει σε κάθε χώρο δουλειάς και σε κάθε γειτονιά το αγωνιστικό μήνυμα, να γίνει υπόθεση του κάθε εργάτη, αυτοαπασχολούμενου, αγρότη, συνταξιούχου, η πάλη για δημόσια υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση για όλους.
Θέλουν να μετατρέψουν το δικαίωμα του λαού στην κοινωνική ασφάλιση σε ατομικό, δηλαδή να γλιτώσουν κράτος και εργοδοσία από τις ήδη πετσοκομμένες εισφορές που έδιναν για να εξασφαλίζει ο κάθε εργαζόμενος το δικαίωμα να έχει περίθαλψη, πρόνοια, μια αξιοπρεπή σύνταξη. Αλλά ακόμα και οι εισφορές αυτές, ήταν κομμάτι από το δικό μας ιδρώτα, κλεμμένη δουλειά από εμάς, που θέλουν να τσεπώσουν οι μεγαλοεργοδότες.
Με το νέο νομοσχέδιο η ασφάλιση γίνεται μπίζνα, δίνεται το δικαίωμα στις ιδιωτικές ασφαλιστικές να θησαυρίζουν εις βάρος των εργαζόμενων, χωρίς καμιά κατοχύρωση των χρημάτων που θα πρέπει να δίνει ο εργαζόμενος, για όσο και όποτε μπορεί.

Σήμερα, να απαιτήσουμε ενιαίο υποχρεωτικό αποκλειστικά δημόσιο σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης, που θα εξασφαλίζει συντάξεις και παροχές για όλους, αντίστοιχες των λαϊκών αναγκών. Σε ενιαίο μέτωπο να δώσουμε τη μάχη για να διασωθεί ο θεσμός της Δημόσιας Κοινωνικής Ασφάλισης, αλλά και να βελτιωθεί, για να στηρίζει ουσιαστικά τα κοινωνικά δικαιώματα της εργατικής λαϊκής οικογένειας. Η Κοινωνική Ασφάλιση πρέπει να είναι υποχρεωτική, καθολική και να ανήκει στην ευθύνη του κράτους και της εργοδοσίας. Έτσι μόνο θα μπορεί να προσφέρει αξιοπρεπείς συντάξεις, δωρεάν ανθρώπινη περίθαλψη και επαρκείς παροχές πρόνοιας.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.