Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Παρεμβάσεις της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σε Βέροια και Γιαννιτσά για τη δημόσια υγεία


Δυο σημαντικές παρεμβάσεις στη Βέροια και τα Γιαννιτσά, που αφορούν στη δημόσια υγεία υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.
Οι παρεμβάσεις εντάσσονται στο πλαίσιο του προγράμματος Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης και χρηματοδοτούνται από ευρωπαϊκούς πόρους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Στη Βέροια προγραμματίζεται η υλοποίηση του έργου «Αστική αναζωογόνηση και βελτίωση της ποιότητας του αέρα», με δικαιούχο το Δήμο Βέροιας. Οι παρεμβάσεις που θα γίνουν αποσκοπούν στην αντιμετώπιση του φαινομένου της «αστικής νήσου θερμότητας», που προκαλείται από τις υποβαθμισμένες ατμοσφαιρικές συνθήκες σε συνδυασμό με τις ελλείψεις σε πράσινες επιφάνειες εντός του αστικού ιστού. Στόχος των παρεμβάσεων πρόληψης και αποκατάστασης είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, μέσω της αναβάθμισης της λειτουργίας, της εικόνας και της ελκυστικότητας της πόλης.
Στις παρεμβάσεις περιλαμβάνονται:
-Βιοκλιματικό – πολιτιστικό δίκτυο διαδρομών στην Παλιά Πόλη της Βέροιας.
-Βιοκλιματική διαμόρφωση της Πλατείας Δίδυμων Λουτρώνων.
-Η φύση στο σχολείο: Πράσινες σχολικές αυλές.
-Υποδομές και ρυθμίσεις για ήπιες μορφές μετακίνησης σε περιοχές σχολείων.

Στα Γιαννιτσά προγραμματίζεται «Βελτίωση της πρόσβασης σε προσιτές, βιώσιμες και υψηλής ποιότητας υπηρεσίες Υγείας και Πρόνοιας – Δράσεις για υγιή γήρανση», με δικαιούχο την Ελληνική Εταιρεία Νόσου Alzheimer και Συγγενών Διαταραχών (ΕΕΝΑΣΔ). Προβλέπεται να υλοποιηθούν ενέργειες που στοχεύουν στην ενίσχυση και βελτίωση της παροχής υπηρεσιών υγείας, πρόνοιας και κοινωνικής φροντίδας προς ευπαθείς πληθυσμιακές ομάδες και ειδικότερα προς τους πάσχοντες από άνοια. Στόχος είναι η πρόληψη της άνοιας και η έγκαιρη και έγκυρη αντιμετώπιση των συνεπειών της, καθώς και η βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών με άνοια και των περιθαλπόντων τους.
Οι δράσεις που θα υλοποιηθούν είναι:
-Επιμορφωτική ημερίδα για τη νόσο Alzheimer και την άνοια γενικότερα, στην πόλη των Γιαννιτσών. Η ημερίδα απευθύνεται τόσο στους επαγγελματίες υγείας, όσο και στο ευρύ κοινό.
-Συλλογή δηλώσεων συμμετοχής των ηλικιωμένων, που επιθυμούν να εξεταστεί η μνήμη τους, από τους επαγγελματίες υγείας, που θα συμμετάσχουν στην ημερίδα.
-Διενέργεια τεστ μνήμης από συνεργάτες της ΕΕΝΑΣΔ για την εκτίμηση της νοητικής, συμπεριφορικής, λειτουργικής και συναισθηματικής κατάστασης των ηλικιωμένων, σύμφωνα με συγκεκριμένες κλίμακες και διαγνωστικά εργαλεία. Τα τεστ μνήμης θα διεξάγονται παρουσία επαγγελματιών υγείας των ΚΑΠΗ, με σκοπό την εκπαίδευσή τους.

Share on Google Plus

  Blogger Comment
  Facebook Comment

2 σχόλια:

 1. Παρεμβάσεις της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σε Βέροια και Γιαννιτσά για τη δημόσια υγεία!

  Στη Βέροια δημιουργία υποδομών για το Βιοκλιματικό – πολιτιστικό δίκτυο διαδρομών στην Παλιά Πόλη, τη Βιοκλιματική διαμόρφωση της Πλατείας Δίδυμων Λουτρώνων και δημιουργία Πράσινων σχολικών αυλών.

  Στα Γιαννιτσά διοργάνωση ημερίδων!!!!!!

  Μας δουλεύουν μέσα στα μούτρα μας κι εμείς λέμε κι ευχαριστώ!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΜΑ ΣΤΗΝ ΠΕΛΛΑ Ο ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑΣ ΠΗΡΕ 70% ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ !!!ΑΠΛΩΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ!!!ΕΧΟΥΜΕ ΣΠΟΥΔΑΙΟΥΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ , ΑΣ ΦΑΝΕ ΤΩΡΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ!!!

   Διαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι.