Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Νέα δήλωση στήριξης από τη Δήμαρχο Σκύδρας για τον σεβαστό πατέρα, Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Κορέστη


Έχω τοποθετηθεί δημόσια και επανειλημμένα για το θέμα που ανέκυψε και διογκώθηκε αδικαιολόγητα, ομολογουμένως, κι αφορά την αρνητική εικόνα και κατάσταση που προσπάθησαν και προσπαθούν να προβάλλουν κάποιοι, χωρίς να ζουν ή να γνωρίζουν την περιοχή μας, για το Δήμο Σκύδρας και τους πολίτες του και ειδικότερα για τα όσα είπε στην ευρεία συνεδρίαση - σύσκεψη για το μεταναστευτικό – προσφυγικό ο Αρχιμανδρίτης μας, σεβαστός πατέρας Αντώνιος Κορέστης.
Ορισμένοι διαμέσου κάποιων μέσων ενημέρωσης απομόνωσαν μια φράση του η οποία δεν ήταν, ούτε η κεντρική ιδέα ή ουσία ούτε αντιπροσωπευτική της συνολικής τοποθέτησής του για το θέμα. Και πολύ περισσότερο δεν αντιπροσωπεύει την προσωπικότητα και το συνολικό του έργο.
Αδίκησαν έναν άξιο ιεράρχη με σπουδαίο πνευματικό και κοινωνικό έργο που αγκάλιασε και στήριξε κάθε συνάνθρωπο μας που είχε ανάγκη. Που άνοιξε την εκκλησία σ΄όλο τον κόσμο. Που διοργάνωσε και συντονίζει το συσσίτιο της ενορίας μας προσφέροντας, σε καθημερινή βάση, γεύματα σε 60 συνανθρώπους μας.
Παράλληλα, εργάζεται, προσφέρει και προάγει πολλές ακόμη δράσεις και έργα που δεν βλέπουν το φως της δημοσιότητας.
Η εκτίμηση, ο σεβασμός και η στήριξη μας και της ενορίας μας στο πρόσωπό του και στο έργο του είναι δεδομένα κι αδιαμφισβήτητα.
Όλο αυτό το διάστημα σε κάθε δημόσια τοποθέτησή μου στο Δημοτικό Συμβούλιο, στα διάφορα μέσα ενημέρωσης ή μέσω του προσωπικού μου μέσου κοινωνικής δικτύωσης δήλωσα ότι η Σκύδρα, ο Δήμος Σκύδρας, οι πολίτες της, οι σεβαστοί της πατέρες δεν έχουν καμιά σχέση με την αρνητική εικόνα που ορισμένοι θέλουν να παρουσιάσουν.
Δυστυχώς, όμως, αυτό που θέλουν να προβάλλουν ορισμένοι προκειμένου να πετύχουν ακροαματικότητα, τηλεθέαση κι αναγνωσιμότητα είναι η ανάδειξη και η προβολή της οξύτητας και της έντασης παρερμηνεύοντας ή περικόπτοντας δηλώσεις και γεγονότα.
Ο σεβαστός πατέρας ζήτησε με επιστολή του συγγνώμη και εξήγησε το νόημα της τοποθέτησής του, ωστόσο η συγγνώμη αυτή, δείγμα του μεγαλείου της προσωπικότητάς του, αλλά και η στήριξη μας   δεν «έτυχαν» της ίδιας ή ανάλογης δημοσιότητας και για τους λόγους αυτούς επανέρχομαι στο θέμα για την ανάδειξη και την επιβεβαίωση της στήριξής μας στον ιερέα μας.
Το μεταναστευτικό – προσφυγικό ζήτημα είναι βέβαιο ότι θα βρίσκεται και θα καταλαμβάνει πλέον τις πρώτες θέσεις της επικαιρότητας και θα μας απασχολεί καθημερινά.
Όπως έχω δηλώσει και θα ξανατονίσω ότι με ψυχραιμία, σύνεση, νηφαλιότητα και συνεργασία, όλοι μαζί, θα ξεπεράσουμε, το μεγάλο αυτό πρόβλημα.

Κατερίνα Ιγνατιάδου
Δήμαρχος Σκύδρας

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

9 comments:

  1. ο Χριστός δίδαξε αγάπη, το αγαπάτε αλλήλους, σημαίνει όλους τους ανθρώπους, χωρίς διαφορές.
    Κα Δήμαρχε, ως Μεκαδονοφάγος, μάλλον πρέπει να ξαναδιαβάσεις τον λόγο του Μέγα Αλέξανδρου και φυσικά την καινή διαθήκη. Αυτά που κάνεις είναι πολιτικάντικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δυστυχώς τα αρνητικά και λόγω σκοπιμότητας από κάποιους διαδιδονταικαι αναπαράγονται τα θετικά θάβονται κανείς δεν αρνείται στους δήθεν συμπασχοντες να φιλοξενήσουν όσους θέλουν στο σπίτι τους δίνοντας το καλό παράδειγμα και επιχείρημα πολύ ισχυρό για τα όσα υποστηριζουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πάτερ νηστεία και έμπρακτη μετάνοια με φιλοξενία στον οίκος σου μιας οικογένειας προσφύγων.
    Συγνώμη και μετάνοια στα λόγια δεν υπάρχει στον χριστιανισμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τι ακριβώς προσπαθείς να δικαιολογήσεις κυρία μου;συσσίτια έκανε και η Χρυσή Αυγή αλλά μόνο στους χριστιανούς.αν προσπαθείς να δικαιολογήσεις ένα άνθρωπο που λέει αγαπάτε αλλήλους ενώ σπέρνει το μίσος τότε κάνετε λάθος κατά την άποψη μου και πιστεύω ότι κατά βάθος το ξέρεις και εσύ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τελικά και μόνο που αισθάνθηκε την ανάγκη να κάνει αυτή τη δημοσίευση η κ. Δήμαρχος, αποδεικνύει τα αυτονόητα. Ας διαβάσει ο κ.Αρχιμανδριτης τα όσα δήλωσε ο μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού για τους πρόσφυγες και μετανάστες και να σταματήσει να συναναστρέφεται με πολικους. Αν δεν αγαπάς τον εχθρό σου μη φοράς το ράσο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Βλέπω σε όλα τα σχόλια γράφει η ίδια.Αυτή που έφτιαξε μια ομάδα Αλληλέγγυοι Σκύδρας και μάλλον είναι μόνη της...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΑΣΧΕΤΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΠΟΥΛΑΤΕ ΚΑΙ ΤΗ ΜΑΝΑ ΣΑΣ. ΡΕ ΑΡΙΣΤΕΡΟΨΕΥΤΕΣ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΓΙΝΑΤΕ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ; ΑΙΣΧΟΣ ΣΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν χρειάζεται να διαβάσεις την αγία γραφή αρκεί να ξέρεις τη βασική της λέξη. ΑΓΑΠΗ. Εσύ πάντως δυσκολεύεσαι με τα γράμματα.

      Διαγραφή
  8. Δυστυχώς δεν ήταν μόνο μια φράση, ήταν ένα κήρυγμα μίσους από την αρχή του μέχρι το τέλος του. Κι εσείς δεν κάνατε τίποτα για να τον συμμαζέψετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.