Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τα εγκαίνια του Κέντρου Ενημέρωσης Αρχαίας Ευρωπού στον Ευρωπό Παιονίας (φωτο)Την Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2019 πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του νεοσύστατου Κέντρου Ενημέρωσης Αρχαίας Ευρωπού σε συνεργασία της διεύθυνσης  αρχαιολογίας Κιλκίς με τον δήμο Παιονίας υπό την επιμέλεια της αρχαιολόγου Δρ. Γεωργίας Στρατούλη.  

Το Κέντρο Ενημέρωσης παρέχει την δυνατότητα στους επισκέπτες να ενημερώνονται τόσο για την βιογραφία της Αρχαίας Ευρωπού για την πόλη και τους τάφους που υπάρχουν στον αρχαιολογικό χώρο, όσο και για το γόνο της, Σέλευκο Α’ του Νικάτωρα, ο οποίος αποτελεί μία ιστορική φυσιογνωμία του ελληνιστικού κόσμου. Η παρουσίαση αυτών των δύο ενοτήτων φέρει τον γενικό τίτλο «Ευρωπός. Πόλη της Ευρώπης-Πόλη του κόσμου».

Στο Κέντρο Ενημέρωσης προβλήθηκε για πρώτη φορά ένα ιστορικό ντοκιμαντέρ «Σέλευκος Α’ ο Νικάτωρ » Από την Ευρωπό στην ελληνιστική οικουμένη, παραγωγής της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κιλκίς, σε συνεργασία με την κινηματογραφική εταιρεία  Macine Motion Pictures Productions και την επιστημονική επιμέλεια του Παναγιώτη Ιωσήφ, καθηγητή Αρχαίας και Μεσαιωνικής Νομισματικής, του Πανεπιστημίου Radboud της Ολλανδίας.
Ακολούθησε περιήγηση στον αρχαιολογικό χώρο και η εκδήλωση έκλεισε με  τοπικούς παραδοσιακούς ήχους από  τα Χάλκινα της Γουμένισσας.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Δήμαρχος Παιονίας   Κώστας Σιωνίδης,ο Βουλευτής Κιλκίς Γεώργιος   Φραγγίδης  , ο Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς   Αντρέας Βεργίδης, η Δρ. Πολυξένη Αδάμ- Βελένη ως εκπρόσωπος του Υπουργείου Πολιτισμού,η πρόεδρος της Κοινότητας Ευρωπού   Σοφία Ιορδανίδου, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Περιφερειακοί και τοπικοί Σύμβουλοι, οι πρώην Δήμαρχοι Γεώργιος Γίτσος,  Ευθύμιος Κουρτζανίδης  και Χρήστος Γκουντενούδης  ,εκπαιδευτικοί, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων, επισκέπτες, κάτοικοι του Ευρωπού και του δήμου Παιονίας.Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι.