Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Γ. Καρασμάνης: Αυτοτέλεια των Νοσοκομείων του Νομού και κατασκευή πολυδύναμου Ιατρείου Πέλλας


Συνάντηση με τον Υφυπουργό Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη είχε χθες ο Γιώργος Καρασμάνης, κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν όλα τα προβλήματα των Νοσοκομείων του νομού μας και ειδικότερα η διοικητική και περιουσιακή αυτοτέλειά τους, καθώς επίσης και η αναγκαιότητα κατασκευής του Πολυδύναμου Ιατρείου Πέλλας.

Είναι άλλωστε γνωστές οι συνεχείς παρεμβάσεις και πιέσεις του Γιώργου Καρασμάνη για την αυτοτέλεια των Νοσοκομείων Έδεσσας και Γιαννιτσών, οι οποίες αποτέλεσαν την βασική αιτία να συμπεριληφθεί δική του τροπολογία σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας τον Νοέμβριο του 2014 που προέβλεπε την κατάργηση της διασύνδεσης των 2 Νοσοκομείων και την αυτόνομη πλέον λειτουργία τους εξαιτίας των ιδιαιτεροτήτων του νομού μας, η οποία όμως τελικώς δεν ψηφίσθηκε.


Τον Μάρτιο μάλιστα του 2019, ο Βουλευτής αντέδρασε έντονα όταν η προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείου αιφνιδιαστικά και με εκπρόθεσμη τροπολογία σε νομοσχέδιό της επανέφερε την διοικητική και περιουσιακή αυτοτέλεια σε μία σειρά Νοσοκομείων της χώρας χωρίς να συμπεριλαμβάνει σ’ αυτά τα 2 Νοσοκομεία μας, καταθέτοντας άμεσα ερώτηση ζητώντας την άρση της κραυγαλέας αυτής αδικίας, η οποία όμως δυστυχώς ουδέποτε απαντήθηκε.

Σε πρόσφατο νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας στο οποίο μάλιστα παρενέβη ο Γιώργος Καρασμάνης καταθέτοντας ταυτόχρονα στον Υπουργό Βασίλη Κικίλια τροπολογία για την αυτόνομη λειτουργία των 2 Νοσοκομείων μας, απέσπασε τη δέσμευση της Κυβέρνησης να συμπεριληφθεί αυτή σε μελλοντικό νομοσχέδιο του Υπουργείου.

Όσον αφορά το Πολυδύναμο Ιατρείο Πέλλας, αυτό ιδρύθηκε το 2009 με απόφαση της τότε ηγεσίας του Υπουργείου , έπειτα από τις συνεχείς και επίπονες προσπάθειες του Γιώργου Καρασμάνη, έχοντας μάλιστα διασφαλισμένη πίστωση 380000 ευρώ για την κατασκευή του. Η Κυβέρνηση που προέκυψε όμως από τις εκλογές του 2009 σταμάτησε την υλοποίησή του, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει ένας νέος μαραθώνιος για να προχωρήσει το έργο από τη Νέα Συγκυβέρνηση. Προσπάθειες που ευοδώθηκαν με επιτυχία, αφού προγραμματίστηκε να ξεκινήσει η κατασκευή του το 2015. Δυστυχώς έκτοτε και παρά το γεγονός ότι υπάρχει έγκριση σκοπιμότητας που σημαίνει ότι έχουν ολοκληρωθεί όλες οι διαδικασίες και ότι το έργο είναι έτοιμο προς κατασκευή, τα τελευταία 4,5 χρόνια δεν έγινε το παραμικρό.

Ο Γιώργος Καρασμάνης ζήτησε να δρομολογηθούν όλες οι διαδικασίες για την κατασκευή του Πολυδύναμου Ιατρείου, με δεδομένο ότι στην Πέλλα λειτουργεί το Μουσείο το οποίο αποτελεί πόλο έλξης χιλιάδων επισκεπτών κάθε χρόνο, ώστε η λειτουργία του κατάλληλα εξοπλισμένου και επαρκώς στελεχωμένου ν’ ανταποκρίνεται στις ανάγκες περίθαλψής τους, δεδομένου ότι τα τελευταία χρόνια υπήρξαν έκτακτα περιστατικά τα οποία οδήγησαν σε απώλειες ζωών.

Να σημειωθεί ότι ο κ. Κοντοζαμάνης, ο οποίος ως Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας το 2014 είχε συμβάλει να ξεπεραστούν όλα τα γραφειοκρατικά εμπόδια και σήμερα έχει την ίδια ευαισθησία και πρόθεση για την αναγκαιότητα κατασκευής του.

Share on Google Plus

  Blogger Comment
  Facebook Comment

2 σχόλια:

 1. Η ΑΥΤΟΤΕΛΕΙΑ ΜΑΣ ΜΑΡΑΝΕ ΜΠΑΡΜΠΑ ΓΙΩΡΓΟ. ΤΟ ΟΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΣΥΝΕΧΩΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΔΕΝ ΔΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ. ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΑΥΤΟΤΕΛΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ 1-2 ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΑΣΙΚΗ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΟΥ ΠΕΛΑΤΕΙΑ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ.
  ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΙΕΣ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗ ΛΑΘΡΟΕΙΣΒΟΛΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΟΥΛΗ ΚΑΙ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΗΣ ΝΔ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Κύριε καρασμανη σε πιστέψαμε σε ψηφισαμε μην μας πουλήσεις η εκλογές κοντά είναι

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι.