Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εμπάργκο της αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο Χαλκηδόνας


Η αντιπολίτευση που δεν συμμετέχει καθόλου στη διοίκηση αντιδρά με επαναλαμβανόμενη αποχή στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου Χαλκηδόνας.

Αναταράξεις... Κλεισθένη εμφανίστηκαν στον δήμο Χαλκηδόνας Θεσσαλονίκης αφού η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου αναβλήθηκε δύο φορές το τελευταίο διάστημα λόγω της μη απαρτίας.

Τα κενά έδρανα στο δημοτικό συμβούλιο του συγκεκριμένου δήμου προέκυψαν από την αποχή της αντιπολίτευσης, πλην μίας παράταξης, κάτι που οδήγησε σε δύο αναβολές λόγω μη απαρτίας.


Η παράταξη του δημάρχου Σταύρου Αναγνωστόπουλου, αν και επικράτησε στον δεύτερο γύρο των εκλογών χωρίς να έχει την αυτοδυναμία στο δημοτικό συμβούλιο, δεν προχώρησε σε καμία σύμπραξη με τις αντιπολιτευόμενες παρατάξεις.

Αυτό σημαίνει ότι η συμπολίτευση με 12 δημοτικούς συμβούλους δεν εξασφάλιζε την απαρτία επί του συνόλου των 33 βουλευτών.

«Θέλουν να πιέσουν τη διοίκηση για να επιβάλλουν τις δικές τους απόψεις», αναφέρει στη Voria.gr ο δήμαρχος της Χαλκηδόνας Σταύρος Ανγνωστόπουλος.

Όπως λέει ο ίδιος, επιδίωξε να έχει καλές σχέσεις με τις αντιπολίτευόμενες παρατάξεις μετά  τις εκλογές, δίνοντας θέσεις στις επιτροπές του δήμου, που πλέον παίζουν  σημαντικό ρόλο στη λήψη αποφάσεων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εξ αναβολής συνεδρίαση της Δευτέρας θα γίνει ούτως ή άλλως, με το 1/3 του σώματος, ωστόσο οι αντιπολιτευόμενοι είναι και αυτοί υποχρεωμένοι να έρθουν, αφού τρίτη συνεχή απουσία μπορεί να οδηγήσει σε έκπτωση του αξιώματός τους.

Πηγή:  voria.gr 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.