Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Κοινωνικές παρεμβάσεις της ΠΚΜ στις Σέρρες και στα Γιαννιτσά


Δύο κοινωνικές παρεμβάσεις στις Σέρρες και τα Γιαννιτσά υλοποιεί η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, έπειτα από την υπογραφή των σχετικών αποφάσεων από τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα.

Η πρώτη, με δικαιούχο το Δήμο Σερρών, αφορά στην εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας και την ανάπτυξη δεξιοτήτων για Ρομά του Δήμου. Η δεύτερη παρέμβαση, με δικαιούχο τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Γιαννιτσών, αφορά στην ενισχυτική διδασκαλία για παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες, που διαβιούν κάτω από τα όρια της φτώχειας.

Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, στις Σέρρες θα ωφεληθούν 36 άνεργοι Ρομά, εγγεγραμμένοι στο μητρώο του ΟΑΕΔ των οικισμών Αγίου Ραφαήλ, Σαρανταπόρου και Φλωρίνης. Θα υλοποιηθούν δυο προγράμματα κατάρτισης, με στόχο να επιτευχθεί η εξασφάλιση ίσων ευκαιριών πρόσβασης στην αγορά εργασίας, η κατά το δυνατόν καλύτερη ενσωμάτωση στον κοινωνικό ιστό και η ανταπόκρισή τους στις απαιτήσεις της σύγχρονης οικονομικής πραγματικότητας. Στο πρόγραμμα εκμάθησης ελληνικής γλώσσας θα συμμετέχουν δέκα άτομα και θα είναι διάρκειας 250 ωρών. Στο πρόγραμμα για την ανάπτυξη ψηφιακών δεξιοτήτων θα συμμετέχουν 26 άτομα και θα είναι διάρκειας 100 ωρών. Και στις δυο περιπτώσεις οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα απόκτησης πιστοποιητικού.

Στα Γιαννιτσά προβλέπεται η ενίσχυση του Κοινωνικού Φροντιστηρίου, που λειτουργεί η Μητρόπολη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας, με δυο ειδικούς επιστήμονες, που διαχειρίζονται θέματα μαθησιακών δυσκολιών. Το Κοινωνικό Φροντιστήριο Γιαννιτσών παρέχει ενισχυτική διδασκαλία σε μαθητές, οι οικογένειες των οποίων προέρχονται από ευπαθείς ομάδες πληθυσμού. Το εξειδικευμένο προσωπικό θα παρέχει επιπλέον υποστήριξη στους μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες μέσα από συνεδρίες και εξατομικευμένη προσέγγιση. Τα παιδιά που θα ωφεληθούν είναι 65.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι.