Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Η «Κοινωνία σε Κίνηση» Έδεσσας για την ίδρυση πανεπιστημιακού τμήματος στην πόλη: Δις εξαμαρτείν ;


Για μας, την «Κοινωνία σε Κίνηση» , η παιδεία και ο πολιτισμός αποτελούν τα κρισιμότερα πεδία της συλλογικής μας ύπαρξης. Έτσι λοιπόν η ίδρυση πανεπιστημιακού τμήματος στην πόλη της Έδεσσας δεν αποτελεί απλά και μόνο το μέσο προκειμένου κάποιοι συμπολίτες μας να αυξήσουν τα
εισοδήματα τους (ενοικίαση ακινήτων, αύξηση τζίρου τοπικών επιχειρήσεων) αλλά αποτελεί τον μοχλό για συνολική αναβάθμιση της ποιότητας ζωής μας.
Ένα πανεπιστημιακό τμήμα σε μια πόλη αποτελεί κόμβο αλληλεπίδρασης της ακαδημαϊκής κοινότητας με την τοπική κοινωνία και είναι πηγή γνώσης, έρευνας, δημιουργίας , καινοτομίας ,συνάντησης διαφορετικών πολιτισμών και κουλτούρας. Επίσης το πανεπιστήμιο είναι σημείο αναφοράς για δράσεις πολιτιστικές, καλλιτεχνικές, ψυχαγωγικές, φιλανθρωπικές, εκπαιδευτικές, αλλά και πολύτιμο εργαλείο στα χέρια της κάθε δημοτικής αρχής για δράσεις εξωστρέφειας.
Το τμήμα μάρκετινγκ του Πανεπιστημίου Μακεδονίας εκ του οποίου, μόνο η εναπομείνουσα ταμπέλα μας θυμίζει την ακαδημαϊκή κοινότητα των φοιτητών που δραστηριοποιούνταν στην πόλη μας, ήταν ο σπόρος που η δημοτική αρχή με τους βουλευτές, τη νομαρχία και φορείς της πόλης φύτευαν πριν 15 χρόνια. Δυστυχώς το τμήμα μας , ένα νέο δέντρο στον κήπο του ακαδημαϊκού χάρτη της χώρας αντί να δεχτεί από ένα σημείο και μετά τη δέουσα φροντίδα και να μπολιαστεί με νέα τμήματα, το 2013 μετά από πολλά χρόνια ζωής καταργήθηκε με μια άδικη απόφαση καθ΄ότι δεν υπήρχαν οικονομικοί λόγοι που να τη στοιχειοθετούν. Να υπενθυμίσουμε ότι η συνολική επένδυση του δήμου και συνεπώς των δημοτών ήταν 1.300.000 ευρώ αποδεικνύοντας έμπρακτα την επιθυμία της πόλης μας!
Την κρίσιμη εποχή η δημοτική αρχή του κυρίου Γιάννου παρακολουθούσε τις εξελίξεις μακρόθεν και αντιδρούσε χλιαρά με κινήσεις εσωτερικής κατανάλωσης. Ως εκ τούτου δεν κατάφερε να κινητοποιήσει την κοινωνία και με τουφεκιές στον αέρα έχασε το τμήμα που με τόσο κόπο και αγώνες κερδίσαμε το 2004 καθιστώντας το νομό Πέλλας ως το μοναδικό παραμεθόριο ο οποίος δεν έχει πανεπιστημιακό τμήμα.
Ενώ λοιπόν η πόλη για έξι χρόνια στερείται πανεπιστημιακού τμήματος, τα ερωτήματα είναι τα εξής:Θα αδράξει η δημοτική αρχή την ευκαιρία της αρχικής απόφαση προκειμένου να αποκαταστήσει την αδικία που διετέλεσαν επί των ημερών τους , θα εξακολουθήσει να παρακολουθεί τις εξελίξεις αδυνατώντας να παίξει καταλυτικό ρόλο στην ανατροπή της απόφασης ακύρωσης νέου
τμήματος ή για άλλη μια φορά θα θυσιάσει όπως και τότε τα αυτοδιοικητικά συμφέροντα της πόλης στον βωμό φιλοκυβερνητικών τους συμπαθειών;
Ελπίζουμε η απόφαση της κυβέρνησης να μην αποτελέσει την ταφόπλακα στην ίδρυση πανεπιστημιακού τμήματος καθώς με το πέρας της οικονομικής κρίσης δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία και οφείλει να άρει την αδικία που διετέλεσε στην πόλη μας.
Η Κοινωνία σε Κίνηση θα είναι συμπαραστάτης σε οποιαδήποτε αντίδραση, διεκδίκηση και πρωτοβουλία αποφασιστεί από το Δημοτικό Συμβούλιο.




Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

2 comments:

  1. Αδερφέ Γιάννη μην πευτησ στην παγίδα της Τζάκρη εσύ θα χάσεις κορόιδο αυτή μας δουλεύει μάνικα φιλαράκο Εδεσσαϊκός επαγγελματίας είσαι ξέρεις που πονάει η πόλη μας μην την ακούς και εμείς μαζί σου αδερφέ εσύ θα χασεισ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εδώ διώξατε το μουσείο για λίγα μέτρα πράσινο μιλάτε και από πάνω

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.