Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Διευκρινίσεις του ΥΠΟΙΚ για τη χορήγηση του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης


Διευκρινίσεις για τη χορήγηση του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης τη χειμερινή περίοδο 2019/2020, δίνει το υπουργείο Οικονομικών.
Ειδικότερα, με ανακοίνωση που εξέδωσε το ΥΠΟΙΚ σημειώνει:

Το επίδομα ολόκληρης της χειμερινής περιόδου θα δοθεί εμπροσθοβαρώς και προσαυξημένο, σε όλους τους δικαιούχους πριν τα τέλη του τρέχοντος έτους.

Το επίδομα της χειμερινής περιόδου 2019-2020 θα πιστωθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2019. Για τη χειμερινή περίοδο 2020-2021 το επίδομα θα διατεθεί στο πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου 2021 το αργότερο.
Ο προγραμματισμός με βάση την πολιτική ΣΥΡΙΖΑ ήταν να πάρουν οι πολίτες το επίδομα της περιόδου 2019-2020, τμηματικά μέχρι τον Ιούνιο του 2020 και αντίστοιχα για την περίοδο 2020-2021, τμηματικά μέχρι τον Ιούνιο του 2021.
Σε σύγκριση με πέρυσι, η επιδότηση αυξάνεται στο 50% επί του σχετικού κόστους που καταβάλει ο δικαιούχος για τις αγορές πετρελαίου θέρμανσης, από 15% που ίσχυε το 2018-2019.


Επιδίωξη είναι το επίδομα να ωφελήσει κυρίως αυτούς που έχουν πραγματικά ανάγκη. Για παράδειγμα, φέτος κάποιος που μπορεί να λάβει επίδομα 250 ευρώ πρέπει να αγοράσει πετρέλαιο για 500 ευρώ, ενώ με το προηγούμενο σύστημα έπρεπε να δαπανήσει 1.600 ευρώ με τα ίδια κριτήρια. Φέτος όλοι λαμβάνουν το ίδιο επίδομα (ανά κατηγορία Δήμου και οικογενειακή κατάσταση) ανεξάρτητα από το αν έχουν ή όχι μετρητά στη διάθεσή τους. Μπορούν να ζεσταθούν δηλαδή και οι πιο φτωχοί.
Με αυτό τον τρόπο νοικοκυριά που δεν έχουν την δυνατότητα να καταναλώσουν μεγάλες ποσότητες θα λάβουν σημαντικά υψηλότερο επίδομα. Επιπροσθέτως προβλέπεται αύξηση του επιδόματος κατά 10% για κάθε εξαρτώμενο τέκνο, ώστε να είναι το επίδομα ακόμη πιο δίκαιο κοινωνικά.

Πέρυσι είχε δοθεί επίδομα ύψους 0,16 ευρώ ανά λίτρο πετρελαίου εσωτερικής καύσης θέρμανσης και υπήρχαν συγκεκριμένα όρια κατανάλωσης με βάση τα τετραγωνικά της κατοικίας και την γεωγραφική ζώνη. Ωστόσο αυτό είχε ως συνέπεια να επιδοτείται ένα μικρό μόνο μέρος του κόστους που κατέβαλε ο δικαιούχος (περί του 0,15%), ενώ νοικοκυριά που δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα να καταναλώσουν το μέγιστο επιτρεπτό, λάμβαναν πολύ μικρότερη επιδότηση.

Δεν αλλάζουν οι δήμοι που περιλαμβάνονται στις αντίστοιχες ζώνες. Ωστόσο, φέτος θα λάβουν οι ορεινοί δήμοι σε κάθε ζώνη υψηλότερο επίδομα κατά 20%, ενώ για πρώτη φορά θα λάβουν και ορεινές κοινότητες πεδινών δήμων, υψηλότερο επίδομα κατά 20%, όπως προβλέπεται για τους ορεινούς δήμους.

Το επίδομα θα δοθεί κατόπιν αίτησης του δικαιούχου στην σχετική εφαρμογή του TAXISNET, την οποία θα πρέπει να συμπληρώσει έως τις 20 Δεκεμβρίου 2019 και θα πρέπει να πραγματοποιήσει τις σχετικές αγορές από τις 15 Οκτωβρίου έως τις 31 Δεκεμβρίου 2019.

Συμπερασματικά, σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια για τη χορήγηση του επιδόματος παραμένουν τα ίδια με πέρυσι, ωστόσο το επίδομα θα είναι σημαντικά αυξημένο όπως παρατίθεται στον ακόλουθο συγκριτικό πίνακα:


Share on Google Plus

  Blogger Comment
  Facebook Comment

14 σχόλια:

 1. Μάλλον μας δουλεύουν οι κύριοι τους ΝΔ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. εγώ πέρσι έβαλα 500 λίτρα και πήρα 80 ευρω! φέτος θα πάρω 180 που είναι η απάτη και το ψέμα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Είσαι κι εσύ ψευταρας!

   Διαγραφή
  2. Αν φοράς παντελόνια βάζουμε στοίχημα Τώρα . σε συνεννόηση με το καρατζοβα .τα φοράς;

   Διαγραφή
  3. ΔΗΛΑΔΗ ΖΕΣΤΑΘΗΚΕΣ ΟΛΟ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ ΜΕ 500 ΛΙΤΡΑ?ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ ΡΕ ΦΙΛΕ Ο ΧΟΥΝΤΙΝΙ?.ΘΑΥΜΑ,ΘΑΥΜΑ.

   Διαγραφή
  4. Στον μαϊντανό 7:03 Δυστυχώς δεν είχα το εισόδημα για πάρα πάνω πετρέλαιο, σαν εσένα τον δημόσιο υπάλληλο που μαζί με την γυναίκα σου τεμπέλικα βγάζετε 2.3χιλιαρικα το μήνα και τώρα κλαίτε για 50-100 ευρώ.....κατάλαβες κομματόσκυλο

   Διαγραφή
  5. ρε νεόπλουτε 7.03 ξέρεις πόσες χιλιάδες κόσμος δεν έχει ούτε τα 500 λίτρα και καίει τα πάντα να ζεσταθεί, το έχει σκεφτεί το κλούβιο κομματικό κεφάλι σου

   Διαγραφή
 3. Εγω πέρυσι πήρα 300 και φετος 198.
  Δεν υπάρχει κάποιος που καίει λιγοτερα απο 1000 λιτρα.παπατζα φέτος λιγοτερα θα πάρουμε

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Και εγώ δε πήρα τίποτε φέτος θα πάρω 180 κλαψιαρη μας ζαλισες

   Διαγραφή
 4. Εγώ πήρα 240€ και τώρα 144€. Η μάλλον είναι άσχετοι από αριθμητική η μας δουλεύουν κατάμουτρα. Δεν υπάρχει περίπτωση να ζεστάνεις σπίτι με 288€ δηλαδή περίπου 250λιτρα όλο το χειμώνα. Λίγα τα ψωμιά του Μητσοτάκη..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Κάθε χρόνο και χειρότερα με το επίδομα θέρμανσης.Τα 144 ευρώ αντιστοιχούν σε λιγότερα από 130 λίτρα πετρελαίου,δηλαδή στην θέρμανση μιάς εβδομάδας και έχουν το θράσος να λένε ότι μας δίνουν περισσότερα. Αυτούς τους
  πολιτικούς ψηφίζουμε άρα μην έχουμε περισσότερες απαιτήσεις. Φταίμε και εμείς για ότι μας κάνουν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Να πάρεις πελετ η ξύλα τόσα χρόνια εγώ με τα ξύλα δεν επαιρνα τιποτε και εσύ επαιρνες μια χρόνια να χάσεις και εσυ

   Διαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι.