Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Θ. Τζάκρη: Αποκαλύπτεται το σκληρό αντιλαϊκό πρόσωπο της Κυβέρνησης με τη ματαίωση της δημιουργίας Τοπικής Μονάδας Υγείας στο Πολύκεντρο Γιαννιτσών

Ύστερα από το δημοσίευμά μας με τίτλο "Στις «καλένδες» η επισκευή του Πολύκεντρου Γιαννιτσών για λειτουργία Τοπικής Μονάδας Υγείας (ΤΟ.Μ.Υ.)", η βουλευτής Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Τζάκρη εξέδωσε το παρακάτω δελτίου τύπου στο οποίο αναφέρει:  

Αποκαλύπτεται το σκληρό αντιλαϊκό πρόσωπο της Κυβέρνησης με τη ματαίωση της δημιουργίας Τοπικής Μονάδας Υγείας (ΤΟΜΥ) στο Πολύκεντρο Γιαννιτσών

Πέντε μόλις μήνες μετά την ανάληψη της εξουσίας από τη Νέα Δημοκρατία αποκαλύπτεται το σκληρό αντιλαϊκό πρόσωπο της κυβέρνησης με τη ματαίωση της δημιουργίας Τοπικής Μονάδας Υγείας (ΤΟΜΥ) στο χώρο του Πολύκεντρου Γιαννιτσών στον πεζόδρομο που είχε ξεκινήσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.
Υπενθυμίζεται ότι η προηγούμενη κυβέρνηση είχε επιλέξει το κτίριο του Πολύκεντρου Γιαννιτσών στον πεζόδρομο, το οποίο ανήκει στο Υπουργείο Υγείας και στην κυριότητα του Νοσοκομείου Γιαννιτσών, για τη δημιουργία Τοπικής Μονάδας Πρωτοβάθμιας Υγείας (ΤΟΜΥ) εντός της οποίας θα λειτουργούν ιατρεία στις ειδικότητες της Παιδιατρικής και της Γενικής Ιατρικής - Παθολογίας προς όφελος όλων των πολιτών. Το συγκεκριμένο κτίριο, ένα εμβληματικό κτίριο της πόλης των Γιαννιτσών, το οποίο χρήζει συντήρησης και αξιοποίησης προς όφελος όλων των πολιτών, επελέγη διότι πληρούσε όλες τις προϋποθέσεις από άποψη επάρκειας χώρων, τοποθεσίας και προσβασιμότητας από όλους τους πολίτες του Δήμου Πέλλας και ιδιαίτερα από τις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού (ηλικιωμένοι, παιδιά κ.λπ.).
Για τον λόγο αυτό με πρωτοβουλία της κ. Τζάκρη είχε εξευρεθεί  κονδύλιο, διενεργήθηκε από την 3η Υγειονομική Περιφέρεια διαγωνισμός και το έργο συντήρησης και επισκευής του κτιρίου του παλαιού Νοσοκομείου Γιαννιτσών, συνολικού προϋπολογισμού 74.000 ευρώ, ανατέθηκε στην τεχνική εταιρεία "ΑΤΡΑΚΤΟΣ ΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε." τον Αύγουστο του 2019 με προβλεπόμενο χρόνο ολοκλήρωσης των εργασιών τις 60 ημέρες πριν δοθεί σε χρήση στους πολίτες,  ώστε να είναι αυτό λειτουργικό κα ασφαλές για το κοινό, ενώ είχε δρομολογηθεί  από την 3η ΥΠΕ και βρίσκονταν σε εξέλιξη διαγωνισμός για την πλήρωση των θέσεων των γιατρών στις ειδικότητες της Παιδιατρικής και της Γενικής Ιατρικής/Παθολογίας.
Δυστυχώς όμως, η σημερινή κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και το Υπουργείο Υγείας, με διάφορα αστεία προσχήματα, που αφορούν δήθεν στην παλαιότητα του κτιρίου (παλιά ύδρευση αποχέτευση κ.λπ.) ματαίωσε την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου.  Προφανώς και ένα κτίριο 100 και πλέον ετών χρήζει επισκευών και δεν είναι αυτό αιτία να μην αξιοποιηθεί,  πολλώ δε μάλλον όταν έχει εξευρεθεί το απαραίτητο κονδύλιο και έχουν δρομολογηθεί όλες οι διαδικασίες. 
Ενδεχόμενη μάλιστα  παραχώρηση του κτιρίου από την κυβέρνηση σε ιδιώτες, μέσω του Δήμου, θα ισοδυναμούσε με σκάνδαλο πρώτου μεγέθους, καθώς δεν θα μπορούσε ποτέ ένα τμήμα του Νοσοκομείου Γιαννιτσών να έχει άλλο σκοπό πέρα από το να υπηρετεί τη δημόσια υγεία και το δημόσιο συμφέρον.
Μετά τις παραπάνω εξελίξεις, η κ. Τζάκρη έκανε την ακόλουθη δήλωση: "Σε κάθε περίπτωση το εμβληματικό κτίριο του Πολύκεντρου που βρίσκεται στην κυριότητα του Νοσοκομείου Γιαννιτσών  ανήκει σε όλους τους πολίτες του Δήμου Πέλλας και καλώ την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, εάν δε μπορεί να προσθέσει κάτι σε αυτόν τον τόπο, να σταματήσει να ματαιώνει έργα που έχουν δρομολογηθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση και να αφήσει να εξελιχθεί η συντήρηση και αξιοποίηση του κτιρίου προς όφελος όλων των πολιτών της Πέλλας    και σε καμία περίπτωση να μη στερήσει από τους πολίτες το δικαίωμα στην πρωτοβάθμια Υγεία".

Share on Google Plus

  Blogger Comment
  Facebook Comment

5 σχόλια:

 1. Όταν λες αντιλαϊκο πρόσωπο τι εννοείς;
  γιατί εμείς άλλα βλέπαμε ....
  βλέπαμε μια βουλευτίνα του νομού μας εδώ και αρκετά χρόνια να ψηφίζει το ένα μνημόνιο μετά το άλλο!!!!!!!!!!!
  και μάλιστα να κατακτά το πανελλήνιο ρεκόρ * ψήφισης αντιλαϊκών μνημονίων!

  *ρεκορ που πάλι μόνο εσύ μπορείς να το σπάσεις

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΠΕΣΤΑΑΑΑΑ ΡΕ ΦΙΛΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. αχάριστοι μια ρεκόργουμαν έβγαλε ο νομός μας και πάτε να την φάτε
  υγ αλήθεια δεν ντρέπεται καθόλου με αυτά που γράφει;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Μεγάλες κουβέντες από μικρούς ανθρώπους. Ντόρα καλύτερα να μασάς

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Σε βαρέθηκε ο κόσμος. Φύγεεεεεε.....

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι.