Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Γερμανία: Χιλιάδες αγρότες με τα τρακτέρ τους στο κέντρο του Βερολίνου



Χιλιάδες αγρότες με τα τρακτέρ τους καταφτάνουν σήμερα στην Πύλη του Βραδεμβούργου, στο κέντρο του Βερολίνου.

Η μαζική κινητοποίηση των αγροτών γίνεται προκειμένου να συμμετάσχουν σε μεγάλη διαδήλωση κατά της δέσμης μέτρων για την αγροτική παραγωγή που παρουσίασε η γερμανική κυβέρνηση. Συγκεκριμένα, οι αγρότες διαμαρτύρονται κυρίως για τους περιορισμούς που επιβάλλονται στην χρήση φυτοφαρμάκων, με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και των αποθεμάτων νερού.

10.000 αγρότες με τα τρακτέρ τους στο κέντρο του Βερολίνου

Είναι ενδεικτικό ότι στα μέτρα περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων και οριστική κατάργηση της χρήσης του παρασιτοκτόνου γλυφοσάτη από το 2023.

Αγρότες καταφτάνουν στο κέντρο του Βερολίνου -Φωτογραφία: Julian Staehle/AP
Σύμφωνα με τους διοργανωτές της διαδήλωσης, στο Βερολίνο αναμένονται περισσότερα από 5.000 αγροτικά οχήματα και τουλάχιστον 10.000 διαδηλωτές που καταφθάνουν στην πρωτεύουσα από όλη την Γερμανία.

Αγρότες στην Πύλη του Βραδεμβούργου -Φωτογραφία: ASSOCIATED PRESS
Στους αυτοκινητοδρόμους κοντά στο Βερολίνο είχαν σχηματιστεί ήδη από χθες το βράδυ κομβόι έως και 20 χιλιομέτρων, ενώ η κυκλοφορία στις κεντρικές οδικές αρτηρίες της πόλης διεξάγεται με εξαιρετική δυσκολία.


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.