Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

«Κατεβάσαμε από τις βιβλιοθήκες τους ποιητές και τους βάλαμε στους τοίχους...» - Συνέντευξη με την ηθοποιό-σκηνοθέτη από τη Νέα Πέλλα, Βούλα Αργυράκη


Του Νίκου Ασλανίδη 

Πόσο πιο ωραίες θα ήταν οι ελληνικές πόλεις και τα χωριά εάν αντί για μουντζουρωμένους τοίχους διαβάζαμε στίχους ποιητών; Κάπως έτσι σκέφτηκε η ηθοποιός- σκηνοθέτης Βούλα Αργυράκη και με τους μαθητές του δημοτικού σχολείου άρχισαν να γράφουν στίχους στους τοίχους της Νέας Πέλλας... 

Η Βούλα Αργυράκη γεννήθηκε στη Νέα Πέλλα από πρόσφυγες γονείς. Από μικρή είχε αδυναμία στο τραγούδι και το θέατρο. Τελείωσε το δημοτικό σχολείο στη Νέα Πέλλα, παντρεύτηκε και απέκτησε δύο κόρες και αργότερα δύο εγγονές. Είναι από τα πρώτα ιδρυτικά μέλη της κίνησης δημοκρατικών γυναικών και ιδρυτικό μέλος στο παράρτημα της Νέας Πέλλας. Το 1983 εξελέγη μέλος του δ.σ. του πολιτιστικού συλλόγου της Νέας Πέλλας. Από το 1986 ώς το 1990 ήταν μέλος της χορωδίας του δήμου Γιαννιτσών. Το 1992 οργάνωσε χορωδία στη Νέα Πέλλα, καθώς και το παιδικό τμήμα της. Παράλληλα δημιούργησε δύο θεατρικές ομάδες ενηλίκων και παιδιών, σκηνοθετώντας και γράφοντας η ίδια τα κείμενα. Συνεργάζεται με το Θεατρικό Εργαστήρι Πέλλας. 

Συμμετείχε σε πολλές ποιητικές ανθολογίες και πήρε το 2ο βραβείο στο φεστιβάλ ποίησης Θεσσαλονίκης το 2008. Το 2010 εκδίδει το βιβλίο «Τα τραγούδια του χωριού μου» σε φιλολογική επιμέλεια Π. Αμοιρίδη. Είναι μέλος στη χορωδία «οι τραγουδάνοι του Πόντου». Γράφει και σκηνοθετεί στη θεατρική ομάδα «Πελλαία Μούσα» και στη θεατρική ομάδα του πολιτιστικού συλλόγου Στραντζαλιωτών . 


 




Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.