Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Δράσεις του ΚΑΠΗ Έδεσσας (φωτο)Το πρωί της Παρασκευής 1ης Νοεμβρίου, τα μέλη του ΚΑΠΗ Έδεσσας με χαρά υποδέχθηκαν την υπεύθυνη διατροφολόγο του ΝΠΔΔ «ΕΥ ΖΗΝ» κ. Μαρία Καρτάλη, για την ομιλία που έλαβε χώρο στο ΚΑΠΗ, με θέμα «Διατροφή Ατόμων 3ης Ηλικίας». 

Η ομιλήτρια ανέπτυξε αρχικά τον ορισμό της μεσογειακής διατροφής και κατά τη συνέχεια επικεντρώθηκε σε τρεις βασικές ενότητες που επηρεάζουν την γηραιά ηλικία: τα καρδιαγγειακά νοσήματα, το σακχαρώδη διαβήτη και την αρτηριακή πίεση. Οι ασθένειες αυτές έχουν άμεση συσχέτιση με τις διατροφικές συνήθειες του ατόμου που καλό είναι να υπάρχει το τρίπτυχο των αξιών: μέτρο – ισορροπία – ποικιλία. Η άσκηση στην Τρίτη ηλικία βοηθά στην αποφυγή των παραπάνω ασθενειών αλλά και άλλων νοσημάτων. Επίσης προτάθηκαν κάποιες συμβουλές για γεύματα και σνακ κατά τη διάρκεια της μέρας, οδηγίες για αποφυγή τροφών σε συνδυασμό με το στρες και άλλα. 
Η κ. Μαρία χάρισε ένα υπόδειγμα πίνακα του Εθνικού Διατροφικού Οδηγού για άτομα 3ης Ηλικίας. Επίσης αναπτύχθηκε διάλογος με τους ηλικιωμένους με ερωταπαντήσεις για καθημερινές διατροφικές συνήθειες και προτάθηκε ένα πλάνο διατροφής.
Ο Πρόεδρος του ΝΠΔΔ «EY ZHN» κ. Δημήτριος Γιώγας υποστήριξε ένθερμα αυτή την πρωτοβουλία και τόνισε ότι η παρουσίαση ήταν ωφέλιμη για το ευπαθές κοινό των ηλικιωμένων, χαρίζοντας τους το όπλο της γνώσης για την υγεία τους.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι.