Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ο πληθυσμός της Γης θα φθάσει τα 7,75 δισεκατομμύρια στο τέλος του έτους - Στα 8 δισ. σε πέντε χρόνια


Μέχρι τα τέλη του 2019 θα ζουν στον πλανήτη μας 7,75 δισεκατομμύρια άνθρωποι, καθώς στον πληθυσμό της Γης θα έχουν προστεθεί άλλα 83 εκατ. από τις αρχές του έτους, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε χθες στη δημοσιότητα το German Foundation for World Population (DSW).

Όπως εκτιμά το γερμανικό ινστιτούτο μέσα σε πέντε χρόνια ο πληθυσμός της Γης θα έχει περάσει το όριο των οκτώ δισ. ανθρώπων καθώς κάθε λεπτό αυξάνεται κατά 156. Το DSW προβλέπει ακόμη ότι ο πληθυσμός της Αφρικής θα διπλασιαστεί την επόμενη εικοσαετία, καθώς οι Αφρικανές φέρνουν κατά μέσον όρο στον κόσμο 4,4 παιδιά έναντι 2,4 που είναι ο παγκόσμιος μέσος όρος.

Η έκθεση “World Population Prospects” του ΟΗΕ, που δόθηκε στη δημοσιότητα τον περασμένο Ιούνιο, προέβλεπε ότι ο πληθυσμός της Γης θα φθάσει τα 9,7 δισ. μέχρι το 2050. Η ίδια έκθεση προέβλεπε επίσης ότι στα μέσα του 21ου αιώνα περισσότερος από τον μισό πληθυσμό της Γης θα ζει στην Ινδία, τη Νιγηρία, το Πακιστάν, τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κογκό, την Αιθιοπία, την Τανζανία, την Αίγυπτο, τις ΗΠΑ και την Ινδονησία, ενώ η Ινδία αναμένεται μέχρι το 2027 να ξεπεράσει την Κίνα ως η πολυπληθέστερη χώρα του πλανήτη.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.