Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

9η Παραμυθούπολη Δήμου Πέλλας: Ξεσήκωσε το κοινό στον πεζόδρομο Γιαννιτσών η παραδοσιακή Banda Entopica (βίντεο)


Εντυπωσίασε η παραδοσιακή Banda Entopica που εμφανίστηκε χθες το βράδυ στον πεζόδρομο Γιαννιτσών, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της 9ης Παραμυθούπολης που διοργανώνουν η ΔΗΚΕΠΑΠ και ο Δήμος Πέλλας.

Η παραδοσιακή μπάντα δρόμου με έδρα την Θεσσαλονίκη και με μέλη από διάφορες περιοχές της Βόρειας και Κεντρικής Ελλάδας (όπως πχ. Έδεσσα, Καστοριά, Λάρισα), «ένωσε» κλαρίνο, σαξόφωνο, ακορντεόν και νταούλι σε ένα σύμπλεγμα παραδοσιακής και μοντέρνας βαλκανικής μουσικής που ξεσήκωσε το κοινό των Γιαννιτσών που χόρεψε -πολλές φορές- μαζί με τα μέλη της.

Η Banda Entopica έχοντας ως βάση τους ήχους της Μακεδονίας, της Θράκης, της Ηπείρου αλλά και όλης της Βαλκανικής Χερσονήσου, κινείται σε ρυθμούς χορευτικούς και πολλές φορές εκστατικούς με τραγούδια παραδοσιακά αλλά και πρωτότυπες συνθέσεις. Η μπάντα ξεκίνησε την πορεία της από τους δρόμους της Θεσσαλονίκης, ενώ στην συνέχεια προστέθηκαν πληθώρα εμφανίσεων σε μουσικά στέκια της πόλης καθώς και σε μεγάλα φεστιβάλ.

Την Banda Entopica αποτελούν οι: Φίλιππος Φασούλας: κλαρίνο, φωνή, Τάσος Γκέντζης: σαξόφωνο, Ράφος Γκέντζης: ακορντεόν και Μπίλης Μαλεγκάνος: κρουστά.
banda

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.