Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Με επιτυχία η έκθεση με «Πέντε Έλληνες Κεραμίστες στο Παρίσι» που συμμετείχε η Κεραμίστρια του ΚΔΑΠΜΕΑ της ΔΗΚΕΠΑΠ Αγγ. Παπαδοπούλου



Στην έκθεση με τίτλο «Πέντε Έλληνες Κεραμίστες στο Παρίσι», που πραγματοποιήθηκε υπό την Αιγίδα της Ελληνικής Πρεσβείας, από 28 Νοέμβρη έως 8 Δεκεμβρίου 2019,  στο Παρίσι και οργάνωσε η Chris Boicos Fine Arts στην Gallery Petite Espace, συμμετείχε η κεραμίστρια του ΚΔΑΠ-ΜΕΑ της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Π., Αγγελική Παπαδοπούλου.
Στην έκθεση, η οποία στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, παρουσιάστηκαν οι δημιουργίες των πέντε εκ των πιο αναγνωρισμένων Ελλήνων Κεραμιστών που ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα. Τα έργα των Γιώργου Βαβάτση, Χαρούλας Κοροπούλη, Ιωσηφίνας Κοσμά, Αγγελικής Παπαδοπούλου και Ηλία Χριστόπουλου έχουν κατά καιρούς παρουσιαστεί σε πολυάριθμες Εκθέσεις στην Ελλάδα, αλλά επίσης και σε Μεγάλη Βρετανία, Ισπανία, Τουρκία, Κορέα , Κίνα, αλλά σχεδόν ποτέ στην Γαλλία.
Οι συγκεκριμένοι πέντε Κεραμίστες επιλέχτηκαν λόγω του αναγνωρίσιμου χαρακτήρα των έργων τους, αντιπροσωπεύουν την αυθεντικότητα, την ποικιλότητα των διαφορετικών τεχνοτροπιών και Καλλιτεχνικών προσεγγίσεων , ωστόσο κοινό τους στοιχείο είναι ο σεβασμός τους στις παραδοσιακές τεχνικές του τροχού και της χειροποίητης φόρμας.
Τα εγκαίνια της έκθεσης  τίμησε με την παρουσία του ο Πρόξενος της Ελλάδας στο Παρίσι, Δημήτρης Ψιαχάς. Επίσης παρευρέθηκαν  Έλληνες και Γάλλοι των Γραμμάτων και των Τεχνών  που ζουν στο Παρίσι.



Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.