Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Νέα συνταγή για μελομακάρονα (βίντεο)


Όπως κάθε Χρόνο έτσι και φέτος θα μοσχομυρίσει με Χριστουγεννιάτικες μυρωδιές το σπίτι!! Φτιάξτε  λαχταριστά μελομακάρονα με 100% επιτυχία!! Σας έκανα και κλασικά και με σοκολάτα!!

Yλικά
Για το σιρόπι
400 γρ νερό
600 γρ ζάχαρη
200 γρ μέλι
2 στικ κανέλας
Φλούδες από 1 πορτοκάλι

Για τη ζύμη
400 γρ Ηλιέλαιο
270 γρ φρέσκο χυμό πορτοκάλι
Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
230 γρ ζάχαρη
1 κτγ μπέικεν πάουντερ-
1 κτγ μαγειρική σόδα
1 κτγ κανέλα σκόνη
1/2 κτγ γαρύφαλλο
2 βανιλίνες
1 κιλό αλεύρι
100 γρ καρύδι


Εκτέλεση

Ξεκινάμε και σε μια κατσαρόλα 19 εκ.(σε τέτοια διάμετρο έκανα το σιρόπι, προτιμήστε σε ίδια διάμετρο κατσαρόλα για να μην έχετε χάσιμο υγρού λόγω των υδρατμών)και ρίχνουμε το νερό,την ζάχαρη,τα στικ κανέλας,τις φλούδες πορτοκαλιού και βράζουμε για 1 λεπτό.Συνεχίζουμε αποσύροντας την από την φωτιά και προσθέτοντας το μέλι.Βάζουμε το σιρόπι σε ένα γυάλινο μπολ και το αφήνουμε στην άκρη.

Συνεχίζουμε με την ζύμη και σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε το χυμό πορτοκάλι,το ηλιέλαιο, την ζάχαρη,την κανέλα,το μπεικεν,το γαρύφαλλο.την σόδα,τις βανιλίνες και ανακατεύουμε .Έπειτα προσθέτουμε και το αλεύρι και ανακατεύουμε ώσπου να γίνει μια  ζύμη.

Χωρίζουμε την ζύμη στα 2 την μια την αφήνουμε έτσι και στην άλλη ρίχνουμε 2 κτσ κακάο. Πλάθουμε τα μελομακάρονα στο σχήμα που θέλουμε και έπειτα τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 15-20 λεπτά στους 180 c.

Μόλις ψηθούν τα ρίχνουμε απευθείας μέσα στο κρύο σιρόπι.Εάν τα θέλουμε ακόμα πιο μαλακά τα αφήνουμε περισσότερη ώρα μέσα στο σιρόπι.Η ζύμη που περιμένει στο μπολ μέχρι να ψήσετε βάλτε την στο ψυγείο και θα την βγάζετε ΄΄όταν είστε έτοιμοι !!

Μόλις τα βουτήξουμε όλα στο σιρόπι αυτά που κάναμε με σοκολάτα τα βουτάμε στην λιωμένη κουβερτούρα και  μετά βάζουμε το καρύδι από πάνω τα αφήνουμε να στεγνώσουν.

Τα στολίζουμε όλα με τριμμένο καρύδι και είναι πανέτοιμα να τα απολαύσουμε φέτος στις γιορτές εμείς και η οικογένειά μας.Καλή σας επιτυχία!!!

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.