Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Πέλλας



Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Δάνης Τζαμτζής: «Για να είμαστε αποτελεσματικοί στις δύσκολες ώρες, χρειάζεται να έχουμε αλληλοενημέρωση και συντονισμό των δυνάμεών μας. Είμαστε παρόντες…»

Σε πλήρη απαρτία συνεδρίασε το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Πέλλας, στην Έδεσσα. Τις εργασίες συντόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Δάνης Τζαμτζής. Η συνεδρίαση ξεκίνησε με συνοπτική παρουσίαση του Επιχειρησιακού Σχεδιασμού της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας για την χειμερινή περίοδο 2019-20 και, ιδίως, για την προετοιμασία αποχιονισμού του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου. Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης παρουσίασε επίσης και τα στοιχεία απολογισμού για την θερινή περίοδο η οποία κρίνεται ικανοποιητική. Αν και καταγράφηκαν περισσότερες από 100 αγροτικές και αστικές πυρκαγιές τους προηγούμενους μήνες, οι επιπτώσεις ήταν εξαιρετικά περιορισμένες. Η δασική πυρκαγιά στην περιοχή των Προμάχων αποτέλεσε μία ειδική περίπτωση η οποία αντιμετωπίστηκε επιτυχώς. Βεβαίως, επλήγησαν περίπου 7.000 στρέμματα σημαντικών δασικών οικοσυστημάτων για την προστασία των οποίων οι δασικές και συναρμόδιες υπηρεσίες έχουν ξεκινήσει τη λήψη μέτρων προστασίας. 


Ακολούθησαν οι τοποθετήσεις των εκπροσώπων όλων των φορέων που συμμετέχουν στον τοπικό και περιφερειακό μηχανισμό πολιτικής προστασίας. Οι υπηρεσίες βρίσκονται σε ετοιμότητα με την έγκαιρη προμήθεια άλατος αποχιονισμού και τη διάθεση κατάλληλων μηχανημάτων είτε ιδιοκτησίας τους, είτε μέσω συμβάσεων με αναδόχους για την εκτέλεση του αποχιονισμού. 

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκε επίσης η αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινομένων και η διαχείριση της επικινδυνότητας για πλημμύρες, καθώς η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας διατρέχεται από ένα εκτενές υδρογραφικό δίκτυο ενεργών ρεμάτων και χειμάρρων. Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Δάνης Τζαμτζής ενημέρωσε τους παραβρισκόμενους για τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας που έχουν υλοποιηθεί από την Περιφέρεια, καθώς και αυτά που βρίσκονται σε εξέλιξη. Όπως τόνισε, «…η αντιπλημμυρική θωράκιση της Πέλλας αποτελεί σημαντική προτεραιότητα στο Τεχνικό Πρόγραμμα. Έργα που ανήκουν σε αυτήν την κατηγορία προγραμματίζονται για όλη την επικράτεια της Πέλλας». Ακόμη, συζητήθηκε η πραγματοποίηση μίας ειδικής συνεδρίασης του Οργάνου για την προετοιμασία και πρόληψη έναντι σεισμικών καταστροφών. 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.