Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τι να προσέχετε στις συναλλαγές σας στα ΑΤΜ τα Χριστούγεννα


Καθώς οι καταναλωτές προβαίνουν σε σειρά αγορών, τόσο σήμερα όσο και τις επόμενες ημέρες, αυξάνονται τα περιστατικά κλοπής ή απάτης. Γι’ αυτόν τον λόγο, η Αστυνομία καλεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Με ανακοίνωσή της, η ΕΛΑΣ δίνει ειδικές συμβουλές για τις συναλλαγές σε ATM κατά την περίοδο των Χριστουγέννων.

- Πριν ξεκινήσετε τη συναλλαγή ελέγξτε προσεκτικά το χώρο γύρω σας για τυχόν ύποπτες κινήσεις.
- Βεβαιωθείτε ότι στο χώρο που βρίσκεται το Α.Τ.Μ. δεν υπάρχει κάποιο πρόσθετο εξάρτημα, του οποίου η παρουσία δεν δικαιολογείται.
- Εάν εντοπίσετε οποιοδήποτε ύποπτο αντικείμενο, αλλοιώσεις ή σημάδια στη σχισμή υποδοχής της κάρτας, στρεβλωμένο πλαίσιο, εκδορές, επιπλέον εξαρτήματα, τρύπες κ.λπ., αποφύγετε να χρησιμοποιήσετε το συγκεκριμένο Α.Τ.Μ.. Ειδοποιήστε αμέσως την Τράπεζα.
- Σε περίπτωση που το Α.Τ.Μ. κρατήσει την κάρτα ή αντιμετωπίσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά τη συναλλαγή σας, επικοινωνήστε μόνο με την Τράπεζα που σας χορήγησε την κάρτα.
- Μην εμπιστεύεστε αγνώστους που προθυμοποιούνται να σας βοηθήσουν στο χειρισμό του Α.Τ.Μ. ή ζητούν από σας την κάρτα σας.
- Σε περίπτωση που το μηχάνημα παρουσιάσει οποιαδήποτε βλάβη, επικοινωνήστε μόνο με τα τηλέφωνα της Τράπεζας.
- Όταν πληκτρολογείτε τον κωδικό σας ΡΙΝ “προστατέψτε” το πληκτρολόγιο, ώστε κανείς γύρω σας να μην αντιληφθεί τον τετραψήφιο αριθμό.
- Μετά την ολοκλήρωση της ανάληψης των χρημάτων μετρήστε τα χρήματα με διακριτικότητα και όσο πιο σύντομα μπορείτε.
- Φροντίστε να μην είστε μόνοι σας, αν χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε Α.Τ.Μ. κατά τη διάρκεια της νύχτας.
- Εάν χρησιμοποιείτε Α.Τ.Μ. που βρίσκεται σε ειδικό θάλαμο, μην επιτρέπετε σε άτομα που δε γνωρίζετε να εισέρχονται στο χώρο, κατά τη διάρκεια της συναλλαγής.
- Μην αφήνετε τα κλειδιά σας ή πολύτιμα αντικείμενα στο αυτοκίνητό σας ενώ χρησιμοποιείτε Α.Τ.Μ. και μην αφήνετε τη μηχανή του αυτοκινήτου σας αναμμένη.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.