Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Στο ενδιάμεσο συνέδριο της ΠΟΕ ΟΤΑ εκπρόσωποι του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Ν.Πέλλας


Τη Δευτέρα 9 και την Τρίτη 10 Δεκέμβρη πραγματοποιήθηκε το 47ο ενδιάμεσο συνέδριο της ΠΟΕ – ΟΤΑ, στην Αθήνα. 
Με την έναρξη του συνεδρίου από ορισμένες Παρατάξεις τη Ομοσπονδίας, προτάθηκε το συνέδριο να αποκτήσει και καταστατικό χαρακτήρα. Δηλαδή να ανοίξει το καταστατικό με στόχο να αποκτήσουν δικαίωμα ψήφου για εκλογή Αντιπροσώπων στην ΠΟΕ ΟΤΑ και οι εργαζόμενοι που εργάζονται με Συμβάσεις Ορισμένου Χρόνου, μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ στις Κοινωνικές Υπηρεσίες των Δήμων ("Βοήθεια στο Σπίτι", ΚΔΑΠ, ΚΔΑΠ - ΜΕΑ κ.λπ.). Να σημειωθεί  ότι σήμερα δύνανται να ψηφίζουν για εκλογή Αντιπροσώπων στην ΠΟΕ ΟΤΑ εκτός από τους τακτικούς υπαλλήλους μόνο οι συμβασιούχοι με Συμβάσεις Αορίστου Χρόνου, όχι όμως και οι εργαζόμενοι  με Συμβάσεις Ορισμένου Χρόνου, με αποτέλεσμα οι τελευταίοι να μην μπορούν να εκφραστούν συνδικαλιστικά σε επίπεδο δευτεροβάθμιας (ΠΟΕ ΟΤΑ) και τριτοβάθμιας οργάνωσης (ΑΔΕΔΥ). Η πρόταση αυτή δεν έγινε αποδεκτή από το ενδιάμεσο Συνέδριο της ΠΟΕ ΟΤΑ.
Στις εργασίες του Ενδιάμεσου Συνεδρίου ζητήθηκαν και τέθηκαν θέματα από συναδέλφους από όλη την Ελλάδα, προβλήματα κοινά που αφορούν όλους τους εργαζόμενους στους Δήμους. Κοινά σημεία όλων των παρατάξεων αποτελούν οι επιθέσεις σε βάρος των εργαζομένων με την κατάργηση ή την δραστική περιστολή Συνταγματικά κατοχυρωμένων Δημοκρατικών δικαιωμάτων, όπως η απεργία, η ελεύθερη και ανεμπόδιστη Συνδικαλιστική έκφραση, οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, η απελευθέρωση των απολύσεων, συνδυαστικά με την καθιέρωση των ελαστικών μορφών εργασίας, η συνεχιζόμενη «φορολογική καταιγίδα», η πλήρης νομιμοποίηση των ιδιωτικοποιήσεων, το ξεπούλημα της Δημόσιας και Δημοτικής περιουσίας και των Δημόσιων αγαθών.
Αναλύθηκαν θέματα που έχουν να κάνουν με τα ΜΑΠ (μέτρα ατομικής προστασίας), τα ΒΑΕ (Βαρέα και Ανθυγιεινά), την υποστελέχωση των υπηρεσιών, τους εργαζόμενους της προκήρυξης 3Κ, τους εργαζόμενους ορισμένου χρόνου και των Νομικών Προσώπων, το συνταξιοδοτικό (ιδιωτικοποίηση επικουρικής ασφάλισης και σταδιακή κατάργηση του εφάπαξ) καθώς και τα καθημερινά πρακτικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δημοτικοί υπάλληλοι. Μεγάλη συζήτηση έγινε και για τις επερχόμενες ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών στους Δήμους, όπως η καθαριότητα, το πράσινο κ.ά. που προβλέπει ο πρόσφατος «αναπτυξιακός» νόμος που ψήφισε η Κυβέρνηση.
Τον Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Πέλλας (εργαζόμενοι Δήμων Έδεσσας, Αριδαίας και Σκύδρας) εκπροσώπησαν οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι - σύνεδροι Ιγνάτης Καραπαναγιώτης και Κατερίνα Αθανασίου.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 comments:

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.