Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Η πρώτη δημόσια διαβούλευση για το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) Έδεσσας (φωτο)



Στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Έδεσσας πραγματοποιήθηκε η πρώτη δημόσια διαβούλευση για το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) Έδεσσας. Το ΣΒΑΚ αποτελεί στρατηγικό πλάνο, σχεδιασμένο ώστε να ικανοποιήσει τις ανάγκες κινητικότητας των ανθρώπων και των επιχειρήσεων, στα αστικά κέντρα και στις περιαστικές περιοχές, διασφαλίζοντας και αναβαθμίζοντας ταυτόχρονα την ποιότητα ζωής. 
Βασίζεται στις υφιστάμενες πρακτικές σχεδιασμού λαμβάνοντας υπόψη τις αρχές της ολοκλήρωσης, της συμμετοχής και της αξιολόγησης, έχοντας ως στόχους τη μείωση της κίνησης των οχημάτων, την αποτελεσματική διαχείριση των οχημάτων και την αύξηση ποσοστού εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης. Ουσιαστικά, ο στόχος της βιώσιμης αστικής κινητικότητας είναι να περάσουμε σε ένα μοντέλο κινητικότητας που δίνει έμφαση στον άνθρωπο με ενιαίο σχεδιασμό που λαμβάνει υπόψη χρήσεις γης, οικονομική ανάπτυξη, κοινωνικές ανάγκες, περιβαλλοντική ποιότητα και υγεία.
Το ΣΒΑΚ Έδεσσας μετά την αποτύπωση της υφιστάμενης κατάστασης προχωράει σε προσδιορισμό των προσδοκιών σε ότι αφορά στην ενίσχυση και επέκταση της προσβασιμότητας, την προστασία του περιβάλλοντος, τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, την οικονομική ανάπτυξη, τη βελτίωση της ασφάλειας και τη δημιουργία έξυπνης πόλης.
Οι εκπρόσωποι των φορέων εξέφρασαν τις απόψεις τους και κατέθεσαν τις προτάσεις τους στην πρώτη δημόσια διαβούλευση, με στόχο τη διαμόρφωση οράματος για την βιώσιμη κινητικότητα του Δήμου Έδεσσας. Οι προτάσεις θα αξιολογηθούν και θα αξιοποιηθούν έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα πλαίσιο προτεραιοτήτων που θα φέρει βελτιώσεις στην καθημερινή ζωή των πολιτών. 

Γραφείο Τύπου
Δήμου Έδεσσας

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.