Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Mε επιτυχία η επετειακή συνάντηση του Ναυτικού Ομίλου Γιαννιτσών (φωτο)


Με αφορμή τα 40 χρόνια λειτουργίας του ναυτικού ομίλου και σύνθημα "Γιορτάζουμε-Θυμόμαστε" ο Ν.Ο. Γιαννιτσών διοργάνωσε με επιτυχία την επετειακή συνάντηση σε γνωστό κέντρο εκδηλώσεων το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου παρουσία φίλων, μελών (παλιών και νέων), αθλητών( παλιών και νέων) και επισήμων.

Η αυλαία της εκδήλωσης άνοιξε με θαυμάσιο τρόπο, με τα μέλη του συλλόγου να ταξιδεύουν το κοινό με μια ιστορική αναδρομή στην πορεία του ομίλου, ξυπνώντας όμορφες αναμνήσεις στους παλιούς και παρουσιάζοντας στους νέους μια πραγματικότητα πολύ μακρινή από την δική τους. Οι αναφορές τόσο σε πρόσωπα όσο και σε γεγονότα και επιτυχίες, καθώς και το πλούσιο φωτογραφικό υλικό, έκαναν την ήδη υπάρχουσα συγκίνηση ακόμη πιο έντονη και εμφανή στα πρόσωπα του κόσμου. 

Κέφι, συγκίνηση, επανασυνδέσεις παλιών και νέων μελών - αθλητών- προπονητών, μουσική, φαγοπότι και χορός μέχρι πρωίας,  ήταν κάποια από τα χαρακτηριστικά που συνετέλεσαν στο να χαρακτηρίσει η βραδιά άκρος επιτυχημένη.
Κορυφαία στιγμή της βραδιάς υπήρξε η βράβευση με απονομή τιμητικής πλακέτας σε όλους όσους διετέλεσαν πρόεδροι του συλλόγου μέχρι και το 2018.

Πρώτος βραβευθείς πρόεδρος(1980-1992) καθώς και ιδρυτικό μέλος : Γεωργιάδης Γιάννης 
Επόμενος και  μακροβιότερος πρόεδρος με θητεία 18 χρόνων (1992-2010) : Καφετζάκης Ευλάμπιος
Την σκυτάλη πήρε ο Στιντσούδης Χρήστος (2010-2012)
Ακολούθησε ο Θεμιστοκλής Νομίδης (2012-2013) υπεύθυνος τμήματος κανό- καγιάκ, μέλος της πανελλήνιας ομοσπονδίας καγιάκ και μακροβιότερο μέλος του Δ.Σ.
Και τέλος ο Θωμαΐδης Νίκος (2013-2018)
Ακόμη τιμητική πλακέτα απονεμήθηκε και στο Κυριάκο Παπαδόπουλο με την ιδιότητα του ιδρυτικού μέλους και στο πρόσωπο του βραβεύτηκαν όλοι όσοι συνετέλεσαν στην ίδρυση του ομίλου.

Από πλευράς επισήμων το παρόν έδωσαν οι βουλευτές Γιώργος Καρασμάνης  και Διονύσης Σταμενίτης καθώς και οι αντιδήμαρχοι του Δήμου Πέλλας Χρήστος Βουτσάς, Νίκος Σαμόπουλος και Πέτρος Σεραΐδης. Ακόμη στην εκδήλωση παρέστη και ο πρώην αθλητής του ομίλου και παγκόσμιος πρωταθλητής με αμέτρητες διακρίσεις και επιτυχίες Γιάννης Κουρκουρίκης. 

Από την πλευρά του ο όμιλος τόνισε πως βασικότερο εμπόδιο την δεδομένη στιγμή αποτελεί η ανάγκη επίλυσης του ιδιοκτησιακού καθεστώτος, το οποίο εκκρεμεί εδώ και χρόνια, αφού μετά την αλλαγή νομοθεσίας αποτελεί μείζων θέμα και απειλεί τον όμιλο με κλείσιμο.

Παράλληλα όπως επισήμανε και ο αντιπρόεδρος Αρέτακης Θεόδωρος ο όμιλος κάνει έκκληση για την αμέριστη συμπαράσταση του κόσμου τόσο σε ηθικά όσο και σε υλικά πλαίσια. Το υπουργείο αθλητισμού έχει σταματήσει να παρέχει τις απαραίτητες επιχορηγήσεις και ο όμιλος πορεύεται από χρήματα που προκύπτουν από γονείς αθλητών καθώς και οικονομικά περισσεύματα από τα μέλη του Δ.Σ.

Αναδιαμφισβήτητα ο Ναυτικός όμιλος ως θεσμός που προάγει την σωματική, ψυχική και νοητική θωράκιση των νέων αποτελεί όαση για την περιοχή των Γιαννιτσών, ιδιαίτερα σε μια εποχή που οι ηθικές αξίες τείνουν να διαβρώνονται συνεχώς. Τόσο η ιστορία του όσο και οι σπουδαίοι αθλητές που έχει αναδείξει μέσα από τις επιτυχίες του, αποτυπώνουν την ανάγκη ύπαρξης του περισσότερο από ποτέ, με πολλαπλά οφέλη σε όλα τα επίπεδα. Η στήριξη και συνέχισή του αποτελεί πολιτιστική ευθύνη όλων μας, σε μια εποχή που η ανάγκη για σπουδαίους ανθρώπους-πρότυπα μοιάζει όλο και μεγαλύτερη.

Η Η.Ε. Karatzova συγχαίρει τα μέλη του συλλόγου για την άψογη διοργάνωση και εύχεται καλή συνέχεια στο αξιέπαινο έργο τους.

Επιμέλεια κειμένου : Αρέτακη Κυριακή

nogek
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.