Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αναβάθμιση της Ελλάδας κατά δύο βαθμίδες, σε ΒΒ, από τον οίκο R&I

Σε αναβάθμιση της αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας, κατά δύο βαθμίδες, σε ΒΒ από Β+ προηγουμένως, προχώρησε ο οίκος αξιολόγησης R&I, δίδοντας σταθερό outlook.

Πρόκειται για έναν ιαπωνικό οίκο αξιολόγησης, μικρότερου σαφώς βεληνεκούς, έναντι των τριών μεγάλων οίκων, Moody’s, Fitch και Standard & Poor’s. Σίγουρα ωστόσο η απόφασή του να αναβαθμίσει την Ελλάδα αποτελεί μια ακόμη θετική εξέλιξη, ενώ κατοχυρώνεται ως μια ακόμη «ψήφος εμπιστοσύνης» στις προσπάθειες της χώρας να επιστρέψει στην κανονικότητα.

Τι υποστηρίζει ο οίκος

Όπως αναφέρει ο οίκος στην έκθεσή του για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους έχει βελτιωθεί, παρά το γεγονός το ίδιο παραμένει σε δυσθεώρητα ύψη.

Σύμφωνα με το insider.gr η ελληνική οικονομία μπορεί να πάρει «μπρος», εκτιμά ο ιαπωνικός οίκος, όταν επιταχυνθούν οι αποκρατικοποιήσεις και όταν πραγματικά μειωθούν τα φορολογικά βάρη σε νοικοκυριά κι επιχειρήσεις.

Εστιάζοντας στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα, ο R&I αναγνωρίζει ότι οι συστημικές τράπεζες δεν έχουν πρόβλημα κεφαλαιακής επάρκειας, αφού οι σχετικοί δείκτες αποδεικνύονται υψηλότεροι έναντι των απαιτήσεων των αρμόδιων ρυθμιστικών αρχών.

«Η νέα κυβέρνηση στην Ελλάδα προσδίδει σταθερότητα στη χώρα και σε πολιτικό επίπεδο», επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ο οίκος.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 σχόλια:

  1. ΑΦΟΥ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΑΣΗΜΙΚΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΠΗΡΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΣΩΒΡΑΚΑ, ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΣΕ ΤΟ ΔΟΥΛΕΜΑ ΤΗΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι.