Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Επίλυση στο ζήτημα των αδήλωτων αναδρομικών του 2013 ζητά ο βουλευτής Δ. Σταμενίτης

Με ερώτηση του προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Σταϊκούρα Χρήστο ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Διονύσης Σταμενίτης ζητά τη δίκαιη επίλυση του ζητήματος που έχει προκύψει με τα αναδρομικά του 2013 προς τους μισθωτούς και συνταξιούχους και έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση. 
Βάσει της απόφασης της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων χιλιάδες φορολογούμενοι συνταξιούχοι καλούνται να πληρώσουν υπέρογκα ποσά για εισοδήματα που είτε δεν τα είχαν δηλώσει είτε τα δήλωσαν λάθος. 
Ειδικότερα, ο Βουλευτής στην ερώτηση του αναφέρει ότι: «Τις τελευταίες μέρες επικρατεί μεγάλη αναστάτωση ανάμεσα σε χιλιάδες μισθωτούς και συνταξιούχους φορολογούμενους λόγω των εκκαθαριστικών σημειωμάτων που τους έχουν αποσταλεί από τις ΔΟΥ. Συγκεκριμένα, τα εν λόγω σημειώματα που έχουν φτάσει σε πάνω από 70.000 φορολογούμενους αφορούν χρεώσεις φόρων, τόκων και προσαυξήσεων για αναδρομικά εισοδήματα, τα οποία έλαβαν το 2013 και που, όπως φαίνεται, ορισμένοι από αυτούς δεν τα δήλωσαν ή τα δήλωσαν με λανθασμένο τρόπο. Ως αποτέλεσμα τα ποσά αυτά δεν εκκαθαρίστηκαν με συνέπεια να μην υπολογιστούν στην φορολογία εισοδήματος». 
Ωστόσο, όπως υπογραμμίζει ο Βουλευτής, παρατηρούνται εκατοντάδες περιπτώσεις στις οποίες οι φορολογούμενοι διαπίστωσαν ότι έχουν προχωρήσει σε ορθή δήλωση των εν λόγω εισοδημάτων είτε στην αρχική δήλωση είτε με τροποποιητική. Συνεπώς, οι φόροι που αντιστοιχούσαν σε αυτά τα εισοδήματα, έχουν καταβληθεί κανονικά από μια μεγάλη μερίδα των φορολογουμένων. 
Ενώ υπάρχει και μια κατηγορία φορολογούμενων που δεν ενημερώθηκε έγκαιρα για την πίστωση των χρημάτων στους λογαριασμούς τους με αποτέλεσμα να μην προχωρήσουν στα απαιτούμενα φορολογικά βήματα. 
Συνεχίζοντας ο Διονύσης Σταμενίτης σημειώνει ότι: «Η ορθή απόφαση της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων προσκρούει επομένως σε αστοχίες της ίδιας της διοίκησης με θύματα τους φορολογούμενους μισθωτούς και συνταξιούχους, οι οποίοι διαπιστώνουν ότι οι τροποποιητικές δηλώσεις που υπέβαλλαν αλλά και οι πληρωμές που πραγματοποιήσαν δεν ελήφθησαν υπόψη κατά τη διαδικασία της διασταύρωσης ούτε κατά τον τελικό έλεγχο και την εκκαθάριση των υποθέσεων τους». 
Στα πλαίσια επομένως μιας δίκαιης επίλυσης του ζητήματος και της ορθής αντιμετώπισης των φορολογουμένων που προχώρησαν έγκαιρά στις απαιτούμενες ενέργειες δήλωσης των αναδρομικών αλλά και όσων δεν ενημερώθηκαν, ο Βουλευτής ζητά να ενημερωθεί για τις ενέργειες που προτίθεται να προχωρήσει η ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών. 

Share on Google Plus

  Blogger Comment
  Facebook Comment

5 σχόλια:

 1. Διονύση τα 200 εκ. Ευρώ που χρωστά η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ δεν είναι δίκαιο να επιστραφούν στο κράτος και η κυβέρνηση να αποφασίσει που να τα δώσει!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Θα τα ξαναδωσει στην ΝΔ και επειδή θα υπάρχει προηγούμενο, θα επιστραφουν και στο ΠΑΣΟΚ και σε κάθε άλλο απόκομμα αυτού του τοπου.
   Για μηπως δικά τους λεφτά διαχειρίζονται;

   Διαγραφή
 2. Συγχαρητήρια κ.Σταμενιτη.Ειστε ο μοναδικός που έχετε ασχοληθεί με ένα θέμα που αφορά μεγάλη μερίδα πολιτών . Χωρίς ενημέρωση ή κλήση μας ήρθε ξαφνικά ραβασάκι από την Δ.Ο.Υ.Καλουμαστε να πληρώσουμε υπέρογκα ποσά, όπου τα περισσότερα είναι προσαυξήσεις.Αποτελεσμα να καταφύγουμε σε δικηγόρους προκειμένου να ασκήσουμε ενδικοφανη προσφυγή.. . Βοηθήστε μας ,πιέστε ώστε να επιμεριστουν τα αναδρομικά στα αντίστοιχα έτη κ να πληρωθεί ο αντίστοιχος φόρος.Σας ευχαριστούμε κ ελπίζουμε για κάτι το ευνοϊκότερο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Πάρτε θέση για τον ΠΑΟΚ γιατί θα ξερασουμε και θα σας πνίξει ο εμετός μας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΧΑΠΙΑ, ΧΑΠΙΑ. ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΜΑΔΑ, ΟΣΦΠ.
   ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΚΟΥΝΗΘΕΙ Ο ΔΙΟΝΥΣΗΣ. ΕΔΩ ΓΙΑ ΣΟΒΑΡΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΘΕΤΑΙ ΣΟΥΖΑ

   Διαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι.