Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Aποκλειστικό: Πρωτόγνωρη δίκη με… 150 κατηγορούμενους στα Γιαννιτσά!


Το Πνευματικό Κέντρο μετατρέπεται σε … δικαστική αίθουσα για υπόθεση παράνομου στοιχήματος!!!

Ένα πρωτόγνωρο θέαμα θα αντικρίσουν το πρωί της Δευτέρας όσοι βρεθούν στην περιοχή του Πρωτοδικείου Γιαννιτσών. Για πρώτη φορά στα χρονικά θα διεξαχθεί δίκη στην… κεντρική αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Γιαννιτσών (πίσω από το κτίριο του Δικαστηρίου) και αυτό λόγω του μεγάλου αριθμού των κατηγορουμένων, οι οποίοι σύμφωνα με την δικογραφία ανέρχονται σε… 150 άτομα! Να σημειωθεί ότι από πλευράς του Πρωτοδικείου Γιαννιτσών η συγκεκριμένη αίθουσα ζητήθηκε από το Δήμο Πέλλας για την Δευτέρα 3 αλλά και την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου για προφανείς πρακτικούς λόγους.

Η υπόθεση αφορά σε υπόθεση κυκλώματος παράνομου στοιχήματος που είχε αποκαλυφθεί πριν από 6,5 χρόνια περίπου (Οκτώβριος και Νοέμβριος του 2013) στην ευρύτερη περιοχή των Γιαννιτσών, όπου φέρεται να ήταν η έδρα του κυκλώματος και είχαν γίνει αθρόες συλλήψεις σε πολλές πόλεις της χώρας.
Την Δευτέρα, στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα καθίσουν 150 άτομα από πολλές περιοχές της χώρας όπως της Πέλλας, της Χαλκιδικής, της Θεσσαλονίκης, της Αττικής, της Ημαθίας, του Κιλκίς, της Ροδόπης, της Λάρισας, της Αιτωλίας, της Ζακύνθου και της Φθιώτιδας, της Τρίπολης κ.α.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν την κατηγορία «σύστασης συμμορίας» σε βαθμό πλημμελήματος, καθώς, όπως αναφέρεται σχετικά, «με πρόθεση διεξήγαγαν τυχερό παίγνιο και παίξιμο χωρίς άδεια, ενεργώντας από κοινού και για να το κάνουν αυτό συστήθηκαν ως ομάδα για να αποκτήσουν και να διαχειριστούν κέρδη.» 

Υπενθυμίζουμε ότι τον Οκτώβριο του 2013, μετά από πληροφορίες έγιναν έρευνες σε δεκάδες καταστήματα, αλλά και σε σπίτια σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, τα οποία οι ιδιοκτήτες τους είχαν μετατρέψει σε «πρακτορεία» για παράνομο στοίχημα. Οι συλληφθέντες δεν χωρούσαν μέσα στα κρατητήρια των Γιαννιτσών. Μάλιστα, όπως εξηγούσαν στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. οι ομάδες που έχουν εξαρθρωθεί λειτουργούσαν ουσιαστικά ως «συγκοινωνούντα δοχεία», ωστόσο κάθε μία από αυτές είχε και ένα άτομο που διέθετε «αρχηγικό» ρόλο. 
Τα άτομα που αντιμετωπίζουν κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα για την υπόθεση αυτή, θα δικαστούν σε άλλη δικάσιμο και αφού ολοκληρωθεί η ανάκριση.
Δ.Μπ.


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.