Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ανακοίνωση της Επιτροπής Αγώνα στο Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδ. Υπαλλήλων ΠΕ Πέλλας για την Κυριακάτικη αργία


Η εργοδοσία συνεχίζει το ξήλωμα της κυριακάτικης αργίας. Να σημάνει συναγερμός παντού!
Μετά τη ρύθμιση για τις "τουριστικές περιοχές" και την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας υπέρ του ανοίγματος των καταστημάτων τις Κυριακές, οι εργοδότες του κλάδου προχωρούν σε ένα βήμα ακόμα στο ξήλωμα της κυριακάτικης αργίας. Η εταιρεία "Jumbo" ανακοίνωσε την έναρξη της λειτουργίας των καταστημάτων της σε Πρέβεζα και Κατερίνη όλες τις Κυριακές το χρόνο!

Αντιλαμβανόμαστε ότι καμία περιοχή δεν βρίσκεται μακριά από τις επιδιώξεις τους. Δεν είναι η πρώτη φορά που ένας εργοδότης αποφασίζει να παίξει το ρόλο του "λαγού" για τους εργοδότες του υπόλοιπου κλάδου, να μπει μπροστά στο ξήλωμα μιας εργατικής κατάκτησης, ώστε να τον ακολουθήσουν και άλλοι. Στην περιοχή μας οι εργαζόμενοι του κλάδου έχουν “γευτεί” από πρώτο χέρι την άγρια επίθεση της εργοδοσίας τα προηγούμενα χρόνια, στον βιομηχανικό κλάδο ιματισμού με τους αγώνες των εργαζομένων στο “Κίτρινο” εργοστάσιο του Ακά, αλλά και με τις πολύχρονες  μάχες των εμποροϋπαλλήλων στα σούπερ μάρκετ “Αρβανιτίδης”. 

Όπως φαίνεται, οι μεγαλοεργοδότες του κλάδου όταν έρχεται η ώρα να προασπίσουν τα συμφέροντά τους έναντι των εργαζομένων του κλάδου είναι ενωμένοι μεταξύ τους. Ήρθε η ώρα να τους δείξουμε τη δική μας ενότητα σαν εργαζόμενοι! Για την εργοδοσία οι Κυριακές δεν είναι μια τελειωμένη υπόθεση, η επίθεση συνεχίζεται. Πρέπει να τους το ξεκαθαρίζουμε πως και για τους εργαζόμενους οι Κυριακές δεν είναι "περασμένα ξεχασμένα"! Θα δώσουμε τη μάχη μέχρι τέλους για τις Κυριακές, τις συλλογικές συμβάσεις, τον πλούτο που παράγουμε και μας τον κλέβουν!

Δεν θα περιμένουμε πότε και εάν αποφασίσει η Διοίκηση του Σωματείου μας να ενημερώσει τους συναδέλφους, να συζητήσει μαζί τους για την επίθεση που δεχόμαστε και να οργανώσει την πάλη μέσα στους χώρους δουλειάς. Εξάλλου εδώ και χρόνια έχουν ξεκαθαρίσει με πολλούς τρόπους τη στάση τους. Είναι εξαφανισμένοι από τους χώρους δουλειάς, κανένας εργαζόμενος δεν τους γνωρίζει, παρά μόνο από τις φωτογραφίες τους πλάι σε στελέχη της εκάστοτε κυβέρνησης. Η Επιτροπή Αγώνα στο Σωματείο βρεθήκαμε ήδη έξω από το κατάστημα των Γιαννιτσών και συζητήσαμε την κατάσταση που δημιουργείται με τους εργαζόμενους. Έτσι θα συνεχίσουμε, σε κάθε κλάδο και απέναντι σε όλα τα αντεργατικά μέτρα που συνεχίζονται. 

Για εμάς κρίνεται το μέλλον μας στην εργασία και στη ζωή. Οι εργαζόμενοι πρέπει να αντλήσουν τα δικά τους συμπεράσματα και να "ξεσκεπάσουν" τις όποιες υποκριτικές κινήσεις. Ο μόνος τρόπος να σταματήσει ο κατήφορος είναι η οργανωμένη πάλη και η δυναμική απάντηση των εργαζομένων. Καλούμε όλους τους συναδέλφους του κλάδου, το εργατικό κίνημα να καταδικάσει τις απαράδεκτες μεθοδεύσεις για το ξήλωμα των δικαιωμάτων των εργαζομένων. 
Να παρθεί πίσω η απαράδεκτη απόφαση των "JUMBO".
Να κατοχυρωθεί η Κυριακή ως αργία για τους εργαζόμενους. Καμία Κυριακή τα καταστήματα ανοιχτά.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.